Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "İlahiyat bilgisi üniversite için, üniversitenin üniversal bilgi üretmesi için son derece önemli" dedi.
Görmez, Sanko Holding tarafından Gaziantep Üniversitesi'nde yaptırılacak Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi'nin temel atma töreninde, üniversiteyi farklı musluklardan bilgilerin aktığı, bütün dünyayı besleyen "kevser havuzu"na benzettiğini belirtti.
Musluklardan fizik, kimya, matematik ve astronomi yanında birisinden de ilahiyat aktığını ifade eden Görmez, şöyle konuştu:
"Üniversitenin üniversite olması için ilahiyat bilgisinin olması gerekiyor. İlahiyat olmadan felsefe olmaz, ilahiyat olmadan sosyoloji olmaz, ilahiyat olmadan tarih olmaz. Bir vesile ile Türkiye'de din eğitimi ile ilgili tartışmalar için söylediğim bir şey vardı, ortalama bir din bilgisine sahip olmayan birisinin bu topraklardaki türkü ve şarkıları anlaması mümkün değil, İstiklal Marşı'nı tahlil etmesi mümkün değil, Yunus Emre'yi, Hazreti Mevlana'yı anlaması hiç mümkün değil. İlahiyat bilgisi üniversite için, üniversitenin üniversal bilgi üretmesi için son derece önemli."
"Bütün zengin babalar evlatlarına sadece servet bırakmasınlar, servetin de önünde hayırsever duygusunu, hayırsever düşüncesini bıraksınlar" diyen Görmez, "Dostlar, paranın yeri ya ceptir ya kasadır. Kalp değildir. Zengin olmayı teşvik eden, zengin olmayı asla kötü olarak görmeyen bir inancın mensuplarıyız. Ama tehlike, parayı kalbe yerleştirmekle başlar. O güç ve servet tutkusu her şeyi götürür" şeklinde konuştu.
Dünyada Müslümanların yaşadığı en büyük sorunun bilgi üreten mekanizmalardan kaynaklandığını savunan Görmez, "İslam dünyasının bilgi üreten mekanizmaları, üzülerek söyleyeyim sorun üretiyor. Sorunlar, bilgi üreten fakültelerimizin, insan yetiştirme düzeneklerimizin henüz sorunlar taşıyor olmasından kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.
-Konukoğlu'nun babasının hayali-
Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da temelini attıkları fakülte binası ile babası Sani Konukoğlu'nun hayalini gerçekleştirdiklerini söyledi.
Şimdiye kadar 2'si fakülte binası olmak üzere 17 okul yaptırdıklarını ancak temelini atacakları fakültenin kendileri için çok anlamlı olduğunu kaydeden Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir zihinsel engelliler iş ve meslek okulu, 5 ilköğretim okulu, 9 lise ve 2 fakülte binası olmak üzere 384 derslikli 17 okul yaptırarak devlete teslim ettik. Paylaşmak, başarılı olmamızın ve büyümemizin sırrını oluşturuyor. Sani Konukoğlu Vakfı aracılığı ile bin 500'ün üzerinde üniversite öğrencisine karşılıksız burs veriyoruz. Valilikle işbirliği içerisinde 65 bin kişiye gıda yardımı yapıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordine ederek 10 bin öğrenciye kıyafet, 10 bin öğrenciye kırtasiye yardımı gerçekleştiriyoruz. Bu hayır işleriyle ihtiyaç sahiplerine katkı sağlarken, öbür dünyaya da EFT yapmış oluyoruz."
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez de, Abdulkadir Konukoğlu'nun "öbür dünyaya EFT işlemi" olarak tanımladığı hayır işlerinin Kur'an-ı Kerim'de "herkes önceden eliyle gönderdiğine baksın" şeklinde yer aldığına dikkati çekti.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'na hediye verdi.
Törende daha sonra 8 bin 400 metrekare alan üzerine inşa edilecek Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi binasının temeli dualar eşliğinde atıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz