Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez: " Biz O Konuda Görüşlerimizi Daha Önce Açıkladık"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 4+4+4 düzenlemesiyle birlikte din derslerinin seçmeli hale geleceği...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 4+4+4 düzenlemesiyle birlikte din derslerinin seçmeli hale geleceği şeklindeki iddialara ilişkin, "Biz bu konuda görüşlerimizi daha önce açıkladık" derken, Mele atamalarının ise her bölgeden olacağını ve ihtiyaca göre atamalar yapılacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu ziyaretinde gazetecilerin gündeme ilişkin soruları cevapladı. Görmez, 4+4+4 düzenlemesiyle din derslerinin seçmeli olacağı şeklindeki bir soruya ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konuda ne düşündüğü sorulması üzerine, "Biz o konuda görüşlerimizi daha önce açıkladık" diyerek, ziyaret esnasında bu konuda konuşmanın doğru olmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Görmez, ayrıca Mele atamalarında çoğunluk olarak Diyarbakır'a atama yapılmasının bir nedeni olup olmadığı sorulması üzerine ise, "Web sayfamızda hangi ilden kaç eleman alacağımız bellidir. 3 aşağı 5 yukarıdır ama o kadar fazla değildir" dedi.

Görmez, her ilden eleman alacaklarını kaydederek, alımların ise ihtiyaca göre yapılacağını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: