Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ‘cami Mimarisi’ Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in 'cami mimarisi' ile ilgili...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in 'cami mimarisi' ile ilgili sözlerine ilişkin, “Görmez’in yaptığı açıklamalar, kimi siyaset ve medya çevrelerinde maksadını aşan yorumlamalarla ele alınmış, konu önyargılı kanaatler takip edilerek rejim tartışmalarına kadar götürülmüş ve yakışıksız değerlendirmelerde bulunulmuştur” denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Başkanlık ve Mimar Sinan Üniversitesi işbirliği ile 2-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek I. Cami Projesi Sempozyumu’nun hazırlıklarının devam ettiği bir süreçte Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in geçtiğimiz günlerde bir cami açılışı dolayısıyla cami mimarisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamalara ilişkin bir yazılı açıklama yapıldı. Görmez’in açıklamalarının, kimi siyaset ve medya çevrelerinde maksadını aşan yorumlamalarla ele alındığına dikkat çekilen açıklamada, konunun önyargılı kanaatler takip edilerek rejim tartışmalarına götürüldüğünü ve yakışıksız değerlendirmelerde bulunulduğu belirtildi. Açıklamada, “Sayın Başkan cami mimarisi konusunda ülkemizde görülen yaygın ilgisizlik ve özensizlik hakkında kamuoyu hissiyatına tercüman olmak maksadıyla bu konudaki düşünce ve görüşlerini paylaşmış ve başta ilgili kurumlar olmak üzere dikkat ve feraset sahibi vatandaşlar nezdinde bir farkındalık oluşturmak istemiştir” denildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bazı camilerin mimarisi konusunda sıradan bir gözlemcinin bile kolayca fark edebileceği ve pekala rahatsız olabileceği bir durumun kamuoyuyla paylaşılmasının gündelik siyaset tartışmalarının bir parçası haline getirilmesi kadar, tartışma çevrelerince bütün çabalarımıza rağmen mevcut cami yapımlarının hiçbir aşamasında Diyanet İşleri Başkanlığının yetki ve sorumluluğunun bulunmadığının bilinmemesi de açıkça üzücü olmuştur.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz