Diyanet, Konteyner Kentte Kurban Eti Dağıttı

KİLİS (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde Kilis Öncüpınar konteyner kentte kalan Suriyelilere kurban eti dağıtıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde Kilis Öncüpınar konteyner kentte kalan Suriyelilere kurban eti dağıtıldı. Kurban Bayramı organizasyonu kapsamında Kilis'e gönderilen 420 kurban, mezbahanede kesimi yapıldıktan sonra paketlenerek konteyner kentteki Suriyeli ailelere teslim edildi. Kilis Müftülüğü Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şube Müdürü Halil Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardım programının Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde yapıldığını belirtti. Yardımın, kampta barınan 2 bin 200 Suriyeli aileye ulaştırıldığını aktaran Aktaş, "Misafirlerimizin bayramlarını tebrik ediyoruz. Onların acısını paylaşmaya, onların bir nebze olsun acısını dindirmeye çalışıyoruz. İnşallah Allah’ın izniyle bu kardeşlerimiz ülkelerine döner" dedi. Suriyeli Ahmet Akras ise kendilerine sahip çıkan ve yardımda bulunan herkese teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: