Diyanet-Sen, Diyarbakır'da Kur'an Kursuna Yapılan Saldırıyı Kınadı

Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi, Yenişehir’de bir vakfa ait yatılı Kur’an Kursu’na yapılan çirkin saldırıyı kınadı. Diyanet-Sen...

Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi, Yenişehir’de bir vakfa ait yatılı Kur’an Kursu’na yapılan çirkin saldırıyı kınadı. Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Yöneticisi Yahya Öger, özgür bireylerin özgürlük anlayışlarının dışındaki bireylere saygıyla başladığını söyledi.

30 yıldan bu yana ülkede devam eden şiddet ortamının herkese büyük kayıplar yaşattığını kaydeden Öger, “Yıllardır devam eden şiddet sarmalından herkes etkilendi. Şiddet, asla sonlandırıcı bir faktör olamaz. Hakların elde edilmesi noktasında şiddetin asla sonlandırıcı bir faktör değildir.” dedi.

Reklam
Reklam

Kendi gibi düşünmeyen insanların yaşam hakkının sonlandırılmasının sosyal insan olgusuna ters düştüğünü ifade eden Öger, kime uygulanırsa uygulansın, şiddetin kınanması gerektiğini vurguladı..

Öger, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kim olursa olsun, şiddetin her türlüsü kınanmalı, şiddette başvurulmadıkça insanların önü tıkatılmamalıdır. Özgür bireylerin özgürlük anlayışları, kendi dışındaki bireylerin varlıklarına saygıyla başlar. Son zamanlarda bölgemizde ve ilimizde meydana gelen menfur olayların vuku bulması insanlarda büyük yaralar açmış, kurulmak istenen korku imparatorluğunun temellerinin kaldırılması için büyük gayretler sarf edilmektedir. Olayın faillerin en kısa sürede bulunması ve olayların aydınlatılması her yurttaş gibi Diyanet-sen camiasının da arzusudur.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: