Diyanet-Sen: Milletvekili Aydoğan Halktan Özür Dilemeli

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, BDP Milletvekili Nursel Aydoğan’ın İslam’a hakaret eden sözlerinden dolayı...

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, BDP Milletvekili Nursel Aydoğan’ın İslam’a hakaret eden sözlerinden dolayı halktan özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Evsen, Aydoğan’ın 25 Kasım Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, 'Dinimizde kadının omzunda, boynunda şeytan yuva yapar deniyor. On beş günde bir o yuvayı dağıtmak gerekir deniyor. Yani on beş günde bir kadının omzunda yuva yapan şeytanı dağıtmak için kadına şiddet uygulamak, kadını dövmek gerekir deniyor’ dediğini hatırlattı.

Evsen, “Bu saçma sapan ve bühtan söz, Kürtlerin kahir ekseriyetinin de iman ettiği dine ait olduğu iddia edilmiştir. Dinimiz İslam, İslam’a iman etmeyen Kürtlerin de saygı duydukları bir dindir. Aydoğan bu gerçeği bilmese dahi bir din hakkında konuşurken ne söylediğini hesaplamalıdır. Doğrusu dinimizde böyle bir hüküm olmadığı halde milletvekilinin bunu söylerken neyi kastettiğini anlayamamış bulunmaktayız.” diye belirtti.

Reklam
Reklam

Aydoğan’ın ‘dinimiz’ derken İslam dinini kastediyor ise "hâşâ İslam’da böyle bir hüküm ve anlayışın olmadığını" belirten Evsen, sözlerine şöyle devam etti: “Dolayısıyla Nursel Aydoğan sarf ettiği bu sözle İslam’a bühtan etmiştir. Yok, ‘dinimiz’ derken başka bir dini kastetmiş ise bu söylediği hüküm hangi dinde var ise bundan Müslümanlar, Müslüman Kürt halkı ve Müslümanların pak dinleri sorumlu değildir, beridir. Kur’an ‘şeytan, omuz, boyun, dövmek, şiddet’ diye bir ifadeye yer vermeyip kadını ‘zevc/eş’ ilan ederken, İslam Peygamberi ‘En hayırlınız eşine en iyi davrananınızdır’ derken, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ derken, ‘Ben hanımlarımı dövmedim, siz de dövmeyin’ derken, sayın vekilin böyle bir ifadeyle İslamı suçlaması kesinlikle kabul edilemez. İsteyen istediği gibi siyaset yapabilir. Bugüne değin kimseye siyaset yaptığı için neden böyle yaptın demeyen halkımız, konu siyasete dini karıştırmaya gelince olaya müdahale edip benim dinimle ilgili gözümün içine baka baka iftira atmayın diyecektir, demektedir. Pak dinimiz İslam’la ilgili olarak bilgisizlerin dil uzatmaları onu asla kirletemeyecektir. Sayın vekilin kamuoyundan bu açıklama için özür dilemesi gerekmektedir. Dilemediği takdirde kendisini Müslüman, inançlı seçmenlerinin vicdanına havale ettiğimizi duyurmak isteriz.” sözlerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz