Diyanet-Sen: Noel kutlamaları, toplumun değer yargılarıyla örtüşmüyor

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, son yıllarda Türkiye'de artan...

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, son yıllarda Türkiye'de artan noel kutlamalarının toplumun temel değer yargıları ile örtüşmediğini ve toplumu farklı yönlere ittiğini savundu. Bu tür kutlamaların gelecek nesiller adına büyük bir yanlış olduğunu vurgulayan Bayraktutar, "Noel kutlamalarının bizim toplumumuzda ve kültürümüzün temel değer ve dinamiklerinde yeri yoktur. Bu tür kutlamalar tamamen dışarıdan ülkemize sirayet eden zihniyetlerin sonucudur." dedi.
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, her geçen yıl noel kutlamalarının dozunun biraz daha arttığını söyledi. Bayraktutar şöyle devam etti: "Bundan çeyrek asır önce ülkemizde yılbaşı kutlamaları ile ilgili bir şey yoktu. Toplumumuz bu tür kutlamaların ne olduğunu dahi bilmiyordu. Ancak bazı basın-yayın organlarının etkisi ve yozlaştırmanın ürünü olarak bu kutlamalar her geçen gün ciddi şekilde artıyor. Hele hele son yıllarda büyük kentlerde yapılan bir dizi etkinlikler de ise ahlaksız ve gayri ciddi görüntüler her seferinde ortaya çıkıyor.
Bayraktutar, millet olarak bu tür kutlamaların toplumu ve gençleri nasıl etkilediğini iyi analiz edip, ona göre değerlendirilmesi gerektiği uyarısında da bulunarak, ailelerin bu anlamda çocuklarına sahip çıkmaları ve noelin ne anlama geldiğini ne maksatla kutlandığını genç nesillere anlatılması gerektiğini de söyledi. "Noel kutlamalarının bizim dini inancımızda bir yeri yoktur. Bu Hıristiyan inancının bir ürünüdür. Bu dine mensup olanlar noel kutlamaları yapıyorlar. Hıristiyanlar için bu kutlamaların herhangi bir sakıncası yoktur. Ancak bizim açımızdan bu kutlamaların yozlaştırıcı etkisi büyüktür. Ailelerimizin gençlerin bütün etkilere açık olduğu bu dönemlerde çocuklarına sahip çıkmaları gerekiyor. Onlara yasakla değil, noelin ne anlama geldiğini ve inancımızın gereklerinin ne olduğunu bir kez daha hatırlatmasında fayda görüyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"NOEL KUTLAMASI BATILILARIN EĞLENCESİ"
Noel kutlamalarının batı toplumunun bir eğlencesi ve inancının gereği olduğunun altını da çizen Bayraktutar, şu değerlendirmeyi yaptı: "Afganistan’da, Irak’ta, Libya’da, Filistin’de, Kenya’da, Somali’de ve İslam dünyasının her noktasında Müslümanlar ya açlık ve sefalet içinde ya da Amerika ve batının güdümünde birbirlerini öldürüyorlar. Kimin için yılbaşı kutlaması yapacağız? Müslümanları sömüren, kandan, terörden beslenenler amacına ulaşmış olabilir. Yeni bir yılın başlangıcında bu başarılarını kutlayabilir. Ancak biz Müslümanlar olarak neyi niçin kutlayacağız?"
Kumar, içki, zina ve eğlence ile kutlamanın inancımızda hiç yerinin olmadığını da ifade eden Bayraktutar, "Bayramlarımızı, dini ve milli günlerimizi hep beraber, büyük bir heyecanla kutlayalım. Kültürümüze ve dini inançlarımıza sahip çıkalım. Toplumumuzda yeri olmayan Noel Baba’yı beklemeyelim. Evlerimizi Noel Baba ve çamla süsleyerek Hıristiyanlara benzemeyelim." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz