Diyanet-Sen'den Başbakan Erdoğan'a teşekkür

Diyanet Sen Giresun Şube Başkanı Fethi Karahüseyin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda personel sorununun çözümünü sağlayan Başbakan...

Diyanet Sen Giresun Şube Başkanı Fethi Karahüseyin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda personel sorununun çözümünü sağlayan Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a teşekkür etti.
Karahüseyin, Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 4/B statüsünde 350 vaiz, 900 Kur'an kursu öğreticisi, 4 bin 430 imam-hatip ve 199 müezzin-kayyım olmak üzere toplam 5 bin 879 sözleşmeli personel alımı yapıldığını hatırlattı.
Hükümet tarafından hazırlanan kanun ile 4-B statüsünde çalışan personellerin de 4-A statüsüne alındığını anımsatan Karahüseyin, “Bu son personel alımı ile Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde açık bulunan özellikle din görevlisi olmak üzere cami kadrolarımızın hemen hemen büyük bir kısmı (yayla ve mezralar da olmak üzere) doldurulmuş bulunmaktadır. Din hizmeti gibi ikamesi olmayan ve ihmale de gelmeyen bu hizmet dalında, özellikle Ramazan ayın öncesi ve yaz Kur’an Kurslarımızın açıldığı bu günlerde büyük bir açığın kapanarak camilerimize kadroların verilerek din görevlilerinin atanması nedeniyle Memur-Sen Konfederasyonumuzun genel kurulunda söz veren Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve dolayısıyla hükümete teşekkür ediyoruz. Sendikalar olarak hep sadece eleştiri yapan taraf olarak anılmak istemiyoruz. Alınan hakların ve verilen hizmetler karşılığında da teşekkür etmesini biliriz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz