Diyanet Ve STK’lar Suriye Gündemiyle Toplandı

Gaziantep’deki sivil toplum kuruluşları (STK) ve müftülükler Suriyelilere yapılacak yardımları koordine etmek amacıyla bir araya...

Gaziantep’deki sivil toplum kuruluşları (STK) ve müftülükler Suriyelilere yapılacak yardımları koordine etmek amacıyla bir araya geldi.

Gaziantep’de faaliyet gösteren 16 STK ve il ve ilçe müftülükleri Suriyelilere yapılacak yardımları tek çatı altında koordine etmek için Gaziantep İHH İnsani Yardım Derneği'nde toplandı. Toplantıda Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadıkları il ve ilçelerde dini eğitim vermek için cami tahsisi, Kur'an kursu tahsisi, hutbe ve vaazların içeriği, toplumun Suriye konusunda bilinçlendirilmesi, yardımların koordinasyonu ve Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yapılacak çalışmalarda Suriyelilere de yer verilmesi konuşuldu.

Reklam
Reklam

Alınan karalar arasında bundan sonra hutbelerde ağırlıklı olarak ensar ve muhacir kardeşliği işlenmesi ve hutbelerde ayet ve hadislerin Arapça metinlerinin de okunmasına karar verildi. Suriyelilerin yoğun olarak yaşadıkları mahalleler tespit edilerek, buradaki mahalle camilerinde Suriyeli çocuklara dini eğitimi verilecek. Suriyelilere yapılacak yardımlar mahalle imamlarının öncülüğünde kurulan bir komisyon tarafından aileler ziyaret edilerek, yardımlar tespitlerden sonra dağıtılacak. Yardımları koordine etmek için bir koordinasyon merkezi kurulmasına karar verilen toplantıda, Kutlu Doğum programlarında Suriye’de yaşanan insanlık dramı gündem edilerek toplumun duyarlı olması için karar alındı.

Toplantıya Anadolu Gençlik Derneği, Anadolu Tevhid Vakfı, Ayder, Bülbülzade Vakfı, Darul Hadis, Erdemliler Cemiyeti, Memursen, İlim Yayma Cemiyeti, Suriye Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Suriye Türkmenleri Derneği, İHH İnsani Yardım Derneği, Mazlumder, Gaimder, Hacı Hamzalar Derneği, Kalemder, Vahdet Vakfı ve Gaziantep İl Müftülüğü, Şahinbey Müftülüğü, Şehitkâmil Müftülüğü, Nizip Müftülüğü, Oğuzeli Müftülüğü, Suriye Milli Koalisyon Üyesi ve Halep Yerel Meclis Üyesi Dr. Celaleddin Hancı ve Suriye Ulusal Koalisyonu Gaziantep Temsilcisi Yasir Zekri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: