Diyanet, yazılı ve sözlü sınav yaparak personel alacak

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), yazılı ve sözlü sınavla Kur’an kursu öğreticiliği, imam-hatiplik ve müezzin-kayyımlık kadrolarına...

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), yazılı ve sözlü sınavla Kur’an kursu öğreticiliği, imam-hatiplik ve müezzin-kayyımlık kadrolarına personel alımı yapacak. İlk defa açıktan, sözleşmeli veya naklen personel alımı yoluyla yapılacak yeterlik yazılı sınavının 11 Mart 2012 tarihinde yapılacağı belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden sınavın şartları konusunda bir duyuru yapıldı. Alınacak personel sayısı hakkında bilgi yer almayan duyuruda, “Başkanlığımız bünyesindeki Kur’an kursu öğreticiliği, imam-hatiplik ve müezzin-kayyımlık unvanlarındaki kadrolara ilk defa açıktan, sözleşmeli veya naklen personel alımlarına ve bu kadrolara yapılacak vekâleten atamalara başvuracaklar için yeterlik yazılı sınavı 11.03.2012 tarihinde yapılacaktır.” denildi.

Reklam
Reklam

Duyuruda ayrıca sınava katılmak isteyen adaylarda aranan genel ve özel şartlar da açıklandı. Buna göre Kur’an kursu öğreticiliği için; imam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak ya da 2011–2012 eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak ile Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir özrü bulunmamak şartları getirildi. İmam-hatiplik içinse, imam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak ya da 2011–2012 eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak, erkek olmak, imam-hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak şartları getirildi. Müezzin-kayyımlık başvuruları için de; lise veya dengi okul mezunu olmak ya da 2011–2012 eğitim-öğretim yılında mezun olabilecek durumda olmak, hafız olmak (İmam hatip lisesi mezunları için bu şart aranmaz.), erkek olmak ve müezzin-kayyımlık yapmaya mani bir özrü bulunmamak şartları istendi.

Yeterlik yazılı sınav başvuruları için 50 liranın Ziraat, Vakıf ya da Halk bankalarındaki EĞİTEK Döner Sermaye İşletmesi hesabına yatırdıktan sonra ‘www.meb.gov.tr’ internet adresindeki 'Merkezi Sistem Sınavları' bölümünden yapılacak. Sınav ücretinin yatırılması esnasında, dekonta 'Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlik Yazılı Sınavı' ibaresinin mutlaka yazdırılması gerektiği uyarısında bulunuldu. Dekonta bu ibareyi yazdırmayanların, giriş belgelerini ilgili siteden alamayacağı duyuruldu.

Reklam
Reklam

11 Mart 2012 tarihinde yapılacak yazılı sınavdan en az 70 ve üzeri puan alanlar yeterlik sözlü sınavına katılmaya hak kazanacaklar. Sözlü sınavın tarihi ise daha sonra açıklanacak. Sınav konuları ve faydalanılabilecek kaynakların da belirtildiği yeterlik yazılı sınavı ile ilgili duyuru ve ilanların Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait www.meb.gov.tr adresi ile www.diyanet.gov.tr adresindeki Personel Hizmetleri sayfasından görülebileceği ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz