Diyanet'ten ''Anneler Günü'' hutbesi

Ankara (AA)- İslam dininin, anne-babaya verdiği değer, hutbeyle anlatılacak. Diyanet İşleri Başkanlığınca "Anneler Günü" dolayısıyla hazırlanan "Anne-Baba Hakkı" konulu hutbe, 12 Mayıs 2006 Cuma günü camilerde okunacak.

Hutbede, başta anne ve babalar olmak üzere, evlatlar, kardeşler, yakınlar ve dostların, huzur ve mutluluk kaynağı olduğu belirtildi. Keder ve üzüntülerini, anne-baba ve yakınlarıyla paylaşan kişilerin, onların varlıklarıyla sevinip, yokluklarıyla hüzünlendikleri ifade edilen hutbede, "Kederlerimizi, onlarla hafifletir, sevinçlerimizi
onlarla paylaşarak daha da anlamlı kılarız. Onların varlığıyla yalnız olmadığımızın idrakine varırız" denildi.

Reklam
Reklam

İslam dininin, anne ve babaya iyilikte bulunulmasını, saygılı davranılmasını, şefkat ve merhamet yüklü sözcüklerle hitap edilmesini emrettiği vurgulanan hutbede, anne-babaların, tüm zorluklara rağmen çocuklarına güleryüz gösterdikleri, güzel sözler söyledikleri ve nice fedakarlıklara katlandıkları ifade edildi. Hutbede evlatları için her türlü fedakarlığı yaptığı halde yalnızlığa itilen, sahipsiz ve gözü yaşlı anne ve babaların da olduğu hatırlatıldı.