Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çocuklar için açtığı http://cocuk.diyanet.gov.tr/ sayfasında ve yine aynı başkanlık tarafından çıkarılan Diyanet Çocuk dergisinde yer alan çocuklara yönelik içeriklerde çoğunluğun kararlarına uymanın önem vurgulandı. Çocuklar için hazırlanan sözde sertifikalardan birinde şu ifadeler yer alıyor: “Oyunlarda hep birlikte karar verildiğinde buna uyman gerektiğini, çoğunluğun kararını kendi kararın gibi benimsediğinde güzel oyunlar çıkacağını bildiğin için... Türkiye sana teşekkür ediyor.”
SARIKLI, BAŞÖRTÜLÜ OYUNLAR
Sitede çocuklar için çeşitli oyunlar da hazırlanmış. Çocuklar için hazırlanan Eşini Bulmaca oyununda tesbih, seccade, Kuran-ı Kerim, minare, başörtülü kadın, sarıklı sakallı erkek, rahle figürleri yer alıyor.
'ÜMMETİZ' DENEN ŞARKILAR
İnternet sitesinin multimedya bölümünde ise, çocuklar için hazırlanan ve çocuklar tarafından seslendirilen şarkılara yer verilmiş. Bazı şarkılarda, diğer içeriklerde olduğu gibi "sabır" vurgusu öne çıkarken 'Biz Kimiz' adlı şarkıda "biz benliğe son veren ümmetiz" sözleriyle ümmetçilik aşılanıyor.
'NE GÜZEL ŞEHİT OLMAK'
Diyanet Çocuk dergisi'nin Nisan ayında yer alan 'Şehit olan cennette o kadar mutlu olur ki on defa şehit olmak ister”, “Keşke ben de şehit olabilsem”, 'Ne güzel şehit olmak' gibi ifadeler de tepkilere neden olmuştu..
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde bu gibi farklı telkinlerin de olduğu ortaya çıktı. “Dinimi Öğreniyorum”, “Biricik Peygamberim”, “İbadetlerim” gibi birçok başlığın bulunduğu sitede,“Oyun Dünyam” başlığında puzzle olarak çocuklara “cami” yaptırılıyor.“Eşini bulmaca” adlı oyunda da çocuklar minare, rahle, sarıklı ve sakallı bir adam, tesbih, seccade ve caminin eşini kutucuklara tıklayarak bulmaya çalışıyor.
‘Çoğunluk kararını kendi kararın gibi benimse’
Diyanet’in sitesindeki “Dünyanın Farkındayım” başlığında ise çocukların diledikleri gibi seçim yaptığı, çıktı alarak duvarlarına asabilecekleri sertifikalar bulunuyor. Sertifikalardan birinde,“Ben bir efsaneyim herkes benim sözümü uygulasın düşüncesinde olmadığın, her arkadaşını farklı renkler sevebileceğini, farklı tür kıyafetler giyebileceğini kabullendiğin, insan olmanın ten rengine, dile, dine veya yetiştirildiği aileye, soyadına okuduğu okula bağlı olmadığını bildiğin...Türkiye sana teşekkür ediyor” gibi olumlu ifadeler yer alırken, söz konusu sertifikada aynı zamanda, “Oyunlarda hep birlikte karar verildiğinde buna uyman gerektiğini, çoğunluğun kararını kendi kararın gibi benimsediğinde güzel oyunlar çıkacağını bildiğin için” denilerek“muhalif olma” öğüdü verilmesi dikkat çekiyor.