Diyanet'ten intihar hutbesi hazırlığı

VAN (İHA) - Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, artan intihar olaylarına karşı 2 Nisan'da yurt genelindeki camilerde okunması için bir hutbe hazırladığı bildirildi.

İl müftülüklerine gönderilen hutbe metninde, insanın en değerli varlık olduğu, kainattaki yeri ve değerini ortaya koyan ilahi mesajlarda, aynı zamanda onun hayat hakkına saygı gösterilmesi gerektiği de vurgulandı. Haksız yere bir insanı öldürmenin günahının, bütün insanları öldürmenin günahına, bir insanın yaşamasına vesile olmanın sevabının ise bütün insanların yaşamasına vesile olmanın sevabına denk olduğu belirtilen hutbe metninde "İnsan hayatının saygınlığı hiç bundan daha güzel ifade edilebilir mi?" deniliyor.

Reklam
Reklam

İslam dininin temel amaçlarından birinin canı korumak olduğu ve bu hususta birçok emir ve yasakların anlatıldığı hutbede, müslüman olmanın bir anlamda insan hayatını güvence altına almak olduğu belirtilerek, şöyle deniliyor:

"Bunu bilen ve buna inanan kişilerin, insan hayatına saygı göstermemeleri mümkün müdür? Böyle insanlardan oluşan toplumlar, huzur ve güven içerisinde olmazlar mı? Hayatın haz ve lezzeti vicdanlarda hissedilmez mi? Kur'an-ı Kerim hayattan 'Can' diye söz etmiş, canlar arasında saygınlık bakımından ayrım yapmamıştır. Dinimiz genel anlamda eza, cefa, işkence ve zulmü de canı korumak için yasaklamıştır. Kur'an-ı Kerim'de, 'Allah zalimleri sevmez. Zalimlerin varacağı yer ne kötüdür' buyurularak zalimlerin Yüce Allah'ın sevgisine mahzar olamayacakları, sonlarının kötü olacağı haber verilmiştir."