Diyarbakır Bakımevi sevgi evi oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü dolayısıyla bir sevgi merkezine dönüştü.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü dolayısıyla bir sevgi merkezine dönüştü. 60 genç veteriner hekim adayı barınaktaki hayvanları kucaklarına alarak hem sevdi hem de muayene etti....

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından Türkiye’deki belediyelere model olarak gösterilen Diyarbakır Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla pek çok ziyaretçisi oldu. Geçirdiği trafik kazası sonucu iki aydır hayvanlardan uzak kalan HAYTAP Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DİHAYKO) Başkanı Sevgi Ekmekçiler koltuk değneği ile barınağa gelirken, Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nin birinci sınıfında okuyan 60 öğrenci hocaları Yrd. Doç. Dr. Hasan İçen ve Doç. Dr. Aydın Ketani, Özel Eflatun Koleji’nin öğrencileri bakımevini ziyaret etti. Orman ve Su İşleri İl Müdürü Erdal Seven de ziyaretçiler arasındaydı.

Reklam
Reklam

Genç veteriner hekim adayları hayvanları kucaklarına alarak hem sevdi hem de muayene etti. Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Veteriner Hekim Nedim Yaşlı da genç veteriner hekim adaylarına barınağı gezdirdi ve barınakla ilgili bilgi verdi.

Yaşlı: Barınak bölgeye hitap ediyor

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Yaşlı temel amaçlarının hayvan sağlığını ve hayvan haklarını korumak olduğunu belirterek, “2008 yılından kurduğumuz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi gerçekten görevini çok iyi bir şekilde yürüttüğüne inanıyoruz” dedi. 3000’in üzerinde hayvan sahiplendirdiklerini 5000’in üzerinde hayvanın giriş ve çıkışı yapıldığını belirten Yaşlı, amaçlarının sokakta başı boş dolaşan hayvanları koruma altına almak olduğunu ve aynı zamanda bakımını yapıldıktan sonra doğal ortama bırakmak olduğunu söyledi. Bitlis, Ağrı, Mardin, Elazığ, Malatya gibi illere de bu hizmetleri veren kurum haline geldiklerini belirten Yaşlı, “Röntgeni ile, ultrasonu ile tam kan sayım cihazı ile hayvan bakım hizmetlerimiz devam edecektir. Bu hizmetlerin devamını sağlayacak olan da sizlersiniz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ekmekçiler: Yasa çıkarsa sokakta hayvan kalmayacak

DİHAYKO Başkanı Sevgi Ekmekçiler, ilk defa Veterinerlik Fakültesi 1. sınıfının öğrencilerini burada gördüklerini ve memnun olduklarını belirterek, diğer günler de öğrencilerin burayı ziyaret etmesini beklediklerini söyledi. “Barınağımızı Türkiye’nin en iyi barınağıdır. Türkiye’ye örnek bir barınaktır” diyen Ekmekçiler, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün 1978’de UNESCO tarafından kabul edildiğini hatırlattı. Hayvanlarla ilgili yeni bir yasa çıkacağını hatırlatan Ekmekçiler, “Biz o yasanın çıkmaması için çaba gösteriyoruz. Yasa çıkarsa sokakta kedi ve köpek kalmayacak. Artık doğal hayat parklarına konulacaklar” dedi. Veterinerlik Fakültesi öğrencilerine seslenen Ekmekçiler, “Asıl hayvanların dostu sizlersiniz. Sizin hayvanlara büyük katkınız olacaktır. Biliyorsunuz ki hayvan haklarının korunmasında veteriner hekimlerin etkisi çok büyüktür. Ayrıca buraya gelip bize destek sunmanızı bekliyoruz” diye konuştu.

Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan İçen de Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü, Belediye Sağlık Daire Başkanlığı ve üniversite ile birlikte çalıştıklarını, kendilerini buraya getirmede gösterdikleri destekten dolayı belediyeye teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Orman Su İşleri İl Müdürü Erdal Seven de aynı zamanda Dicle Üniversitesi Biyoloji Bölümü ile endemik türlerle ilgili olarak çalışma yaptıklarını söyledi. Avcıları kayıt altına almaya çalıştıklarını belirten Seven, denetimlerinin sürekli devam ettiğini belirtti. Seven, Dicle Üniversitesi’nin bölgeye hitap eden konumda görmek istediğini söyledi. Seven, yaban hayatı ile ilgili olarak her konuda öğrencilere yardımcı olacaklarını belirtti.

Ninova AVM’de belgesel gösterildi

4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi ve DİHAYKO Ninova Alışveriş Merkezi’nde bir stand kurdu. AVM’ye gelenlere broşürlerin dağıtıldığı standda gün boyunca Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Diyarbakır Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili belgesel gösterildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz