Diyarbakır Bes Şubesi’nden Kültür Etkinlikleri

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi Kültür Komisyonu tarafından üyelerine yönelik kültür etkinliği düzenlendi.BES Diyarbakır...

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi Kültür Komisyonu tarafından üyelerine yönelik kültür etkinliği düzenlendi.

BES Diyarbakır Şubesi, üyeler arasındaki sosyal iletişimi geliştirmek amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Tarihi Hasan Paşa Hanı’nda sabah kahvaltısıyla başlayan etkinlik, kentin Suriçi bölgesindeki tarihi, dini ve turistik yerlerine geziyle devam etti. Etkinliğe katılan yaklaşık 300 üye Büyükşehir Belediyesi rehberlerinden Metin Özçelik ve Kadri Avcı rehberliğinde Suriçi bölgesinde bulunan camiler, kiliseler ve tarihi konakları gezerek, Dengbejler evinde kurulan Dengbejler divanına katıldı. Üyeler, Dengbejler ile birlikte halay çekerek stres attı.

Reklam
Reklam

BES Diyarbakır Şube Örgütleme Sekreteri Mahmut Aba, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri kültür etkinliğine bu yıl da devam ettiklerini söyledi. Aba, "Amacımız üyelerimizi yoğun çalışma ortamından bir nebzede olsa uzaklaştırmak, kentimizin iç turizmine katkıda bulunmak ve üyelerimiz arasındaki iletişimi geliştirmektir" dedi.

4 Ekim 2012 tarihinde Ankara'da yapılacak KESK’li tutsakların mahkemesine katılım çağrısı yapan Aba, baskı, sürgün ve tutuklamalarla KESK’in susturulamayacağını kaydetti. Aba, sadece sendikal faaliyetlerle değil, sosyal etkinliklerle birlikteliği ve dayanışmayı daha da güçlendireceklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: