Diyarbakır Çermik’ten Gelen Kardeş Okul Öğrencileri Özel Okulu Çok Beğendi

Amasya’nın Merzifon ilçesinde eğitim öğretim veren Özel Ahi Koleji'nin Diyarbakır’a bağlı Çermik ilçesinin Bahçeköy ve...

Amasya’nın Merzifon ilçesinde eğitim öğretim veren Özel Ahi Koleji'nin Diyarbakır’a bağlı Çermik ilçesinin Bahçeköy ve Köksal köyü ilköğretim okulu idareci velileri ve öğrencilerinden oluşan bir heyet, Merzifon’da kardeş okullarını ziyaret etti.

Özel Ahi İlköğretim Okulu Müdürü Arslan Cömert, Diyarbakır’ın Çermik ilçesine bağlı Bahçeköy ve Köksal köyü ilköğretim okullarından idareci, öğrenci ve velilerin Merzifon’a geldiklerini belirtti. Cömert, şunları söyledi: "Bundan yaklaşık 2 ay kadar önce Merzifon’da görev yapan okul idarecilerimizle kardeş okulumuzu görmek için Çermik'e gitmiştik. Bizim bu programlardaki asıl amacımız kültürlerin kucaklaşmasını sağlamak. İnsanların birbirlerini tanımasını sağlamak ve kardeşliği gerçek anlamda ortaya çıkarabilmek. Batı insanının doğu insanını hakkıyla tanıdığını kesinlikle düşünmüyorum. Sadece dışarıdan yansıtıldığı kadarıyla tanıdığımızı düşünüyorum. Yine aynı şekilde doğu insanının da batı insanını çok iyi tanıdığını düşünmüyorum. Biz de bu faaliyetler çerçevesinde Ümit Eğitim Kurumları Özel Ahi Koleji Okulları olarak kardeş okullarımız olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu’da iki tane kardeş okulumuz var. Biz sürekli faaliyetler yaparak öğrencilerimizin, velilerimizin ve halkın birbirini tanımasını, kaynaşmasını hedefliyoruz. Okul materyalleri, masa, sandalye gibi ihtiyaçlar bir şekilde temin edilir fakat asıl amacımız gayemiz memleketimizin selameti için hatta dünya için kültürlerin birbirini tanımasını sağlamak. Bizler bu noktada bir eğitim kurumu olarak çorbada tuzumuz olsun düşüncesi ile 2 tane okulu kardeş okul edindik. Protokollerimizi imzaladık. Onca uzun yoldan çocuklarımız, idarecilerimiz ve ailelerimiz Merzifon’a geldiler. Geldikleri için çok teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Bahçecik İlköğretim Okulu Müdürü Yakup Avcı da şöyle konuştu: "Son 2 yıldır Diyarbakır Çermik'e bağlı Bahçeköy İlköğretim Okulu'nda idareci olarak çalışıyorum. Birkaç ay önce arkadaşlarımız kardeş okul projesi kapsamında bir ziyarete geldiler. Kaymakamlıkla birlikte bir protokol imzalandı. Bizler de şu an öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte Merzifon’a ziyarete geldik. 7 öğrenci, 3 veli, 1 muhtar ve 3 idareci öğretmen arkadaşımızla birlikte geldik. Bu projeyi bizim orada dershanede görevli olan idareci arkadaşlar başlattılar. Sağ olsunlar bu arkadaşlarımızın aracılığı ile bu proje başlamış oldu. Merzifon halkı çok misafirperver. Bizler burada çok iyi karşılandık ve ağırlandık çok teşekkür ediyoruz. Bizler de Merzifon’u bir dahaki döneme Diyarbakır’a bekliyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: