Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün Sözleri

Siirt Barosu Başkanı Mehmet Cemal Acar, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in açıklamalarıyla ilgili, "Birbirimizin acısını hissettiğimizde ve birimiz diğerinin ölmesini

Siirt Barosu Başkanı Mehmet Cemal Acar, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in açıklamalarıyla ilgili, "Birbirimizin acısını hissettiğimizde ve birimiz diğerinin ölmesini istemediğinde her meselemizi çözeriz" dedi.

Acar, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in, "Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız, insan değilsiniz" açıklamasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şiddetin bırakılması ve sorunların çözümü için empati yapılması gerektiğini bildirdi.

Güven'in açıklamalarını samimi bulduğunu belirten Acar, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Birbirimizin acısını hissettiğimizde ve birimiz diğerinin ölmesini istemediğinde her meselemizi çözeriz. İl Emniyet Müdürü Recep Güven, yapmış olduğu açıklamayla şiddeti kullananların şiddeti bırakması halinde hepimizin bir arada yaşama çerçevesinde her sorunu çözebileceğimiz mesajını vermek istedi. Bu sürecin başlaması için Güven'in beyanları samimidir. Güven, dağdaki silahlı insanların da bu toprakların ve bu ülkede yaşayan insanların evladı olduğunu, birbirimizin acılarını anlamada empatiyle yaklaştığımızda birbirimizi ve yaşadığımız sorunu daha iyi anlayabileceğimizi, bir devlet görevlisi olarak, hiç kimsenin bu ülkede ölmesini istemediğini belirtti. Emniyet müdürü, şiddete başvurmadan meselenin güven ortamı sağlanarak çözülebileceğine inandığını ifade etti. Sayın müdürün iyi niyetli ve samimi yaklaşımına sıcak bakıyoruz. Bu insani bir duygudur. Basının, Güven'in verdiği mesajı yeteri kadar anlayamadığını düşünüyoruz."

Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: