Diyarbakır İstihdam Fuarı Ve Kariyer Günleri-İşkur İşgücü Uyum Daire Başkanı Aslan: "2003 Yılında Sadece 65 Bin Kişiyi Işe Yerleştiren İşkur, Bu Yıl 10 Ayda 420 Bin Kişiyi Işe Yerleştirdi"

İşkur İşgücü Uyum Daire Başkanı Mehmet Aslan, "2003 yılında sadece 65 bin kişiyi işe yerleştiren İşkur'un, bu yıl 10 ayda

İşkur İşgücü Uyum Daire Başkanı Mehmet Aslan, "2003 yılında sadece 65 bin kişiyi işe yerleştiren İşkur'un, bu yıl 10 ayda 420 bin kişiyi işe yerleştirdiğini söyledi.

Diyarbakır İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri (DİYİF 2012) etkinliği, İşkur İl Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi (DÜ) öncülüğünde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlendi.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Günaydın, işsizliğin yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın sorunu olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Bu sorunu merkezi idarenin tek başına çözmesinin imkansız olduğunu ifade eden Günaydın, sorunun sanayicilerin, yerel idarecilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve herkesin sahip çıkmasıyla çözülebileceğini belirtti.

Günaydın, fuara katılan iş adamlarına seslenerek, "Diyarbakır halen bir cazibe merkezi ve yıldızı parlayan bir il. Bu süreçte ilimize yatırım yapanlar uzun vadede kazanacaklar. Dolayısıyla ilimize yatırım bekliyoruz. Bugün işveren ile iş isteyenleri bu fuarda buluşturuyoruz. İlimizin uzun vadede fayda-maliyet analizi çerçevesinde getirisini iyi hesap etmenizi ve ilimize yatırım yapmanızı bekliyoruz" dedi.

İşkur İşgücü Uyum Daire Başkanı Aslan ise, son ekonomik krizden sonra, gelişmiş olarak kabul edilen ülkelerde bile ciddi bir işsizlik probleminin ortaya çıktığını ifade ederek, bu sorunun ortadan kaldırılması için çok ciddi çalışmalar yapılmasına rağmen henüz başarılı sonuçlar elde edilemediğini, bazı ülkelerde işsizlik oranının yüzde 30'a kadar yükseldiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Aslan, işsizliğin Türkiye'de de ciddi bir sorun olmasına rağmen, alınan tedbirler ve gösterilen çabalarla işsizlik oranının her geçen gün düştüğüne dikkati çekerek şöyle dedi:

"İşkur hepimizin bildiği gibi 'toplum yararına çalışma programı', 'işbaşı programı' ve 'girişimcilik' gibi faaliyetlerle istihdamla ilgili sorunu ortadan kaldırmak için çalışmalar yapmaktadır. Aynı zamanda işverenin talep ettiği iş gücünü sağlamak için de hem meslek danışmanlarımız hem de kurum personeli ile bu sorunu ortadan kaldırmak için ciddi bir çaba içerisindeyiz. Bu konuda geçmiş yıllara oranla İşkur'da ciddi bir atılım söz konusu. İstihdam fuarları geçen yıl sadece 11 ilde yapılmışken bu yıl 25 ilde gerçekleştiriliyor. Önümüzdeki yıl hedefimiz bunu iki katına çıkarmaktır. Çünkü bu fuarlarda işverenle işsizleri buluşturuyoruz. 2003 yılında sadece 65 bin kişiyi işe yerleştiren İşkur, bu yıl 10 ayda 420 bin kişiyi işe yerleştirdi. Bunu sizlerin desteğiyle sağladık. Diyarbakır'da da bu yılın ilk 10 ayında 10 binden fazla işsizimize iş bulduk."

Reklam
Reklam

Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır Şube Müdürü Erhan Yüksekol da, İşkur'un ülke çapındaki yaygın teşkilatlanmasının yanı sıra 665 sayılı kanun hükmünde kararname ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın taşradaki bölge müdürlüklerini de içine alarak daha da güçlü bir yapıya kavuştuğunu belirtti.

Bu kapsamda taşradaki İşkur yapılanmasının bakanlığın temsilcisi olarak güçlendiğine ve sorumluluğunun da arttığına dikkati çeken Yüksekol, düzenledikleri bu ilk etkinlik ile öğrencilerin ve işsizlerin kalifikasyonunu yükseltmeyi, işsizlerle işvereni buluşturmayı, işverenin ihtiyaçlarını karşılamayı ve böylece Diyarbakır'ın işsizlik sorununu minimize etmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından iş arayanları stantlardaki firmalarla buluşturan fuarda, bazı gençler iş başvurusunda bulundu.

Muhabir: Sema Kaplan - Şaban Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz