Diyarbakır Lice'de yabancı plakalı araçta bomba ele geçirildi

Diyarbakır Lice ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda Gürcistan plakalı bir aracın içinden bomba çıktı. Bu aracın bombayı nerede patlatacağı merak ediliyor. Bu aracın hangi örgütün olduğu henüz açıklanmadı.

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçesinde PKK'nın üst düzey yöneticilerin orada olduğuna dair bir istihbarat alınması üzerine 1 Ağustos gününde başlatılan operasyon sonuçlandı.Güvenlik güçleri tarafından Lice İlçesi kırsalında yapılan arama-tarama faaliyetleri sırasında ağaçlar arasında Gürcistan plakalı bomba yüklü araç ele geçirildi. Patlatılmaya hazır hale getirilen bombalı aracın dikkat çekmemesi için yabancı plaka takıldığı belirtildi. Güvenlik güçleri, aracı kontrollü bir şekilde imha etti. Ayrıca Lice ve Hani ilçeleri arasında kalan bölgede patlayıcı yapımında kullanılan 100 kilo amonyum sülfat, 30 gram amonyum nitrat, 4 adet el yapımı patlayıcı bulundu.

Reklam
Reklam

Operasyonlar kapsamında 5 adet sığınağın imha edildiği belirtilen açıklamada, yaklaşık 2 ton ağırlığında muhtelif gıda ve yaşam malzemesi, hava görüntülerini engellemek amacıyla kullanılan 185 adet şemsiye, 70 adet örgüt kıyafeti ve sığınak yapımında kullanılan malzemelerin de ele geçirildiği belirtildi. Sığınak ve malzemelerin kullanılamaz hale getirildiği vurgulanan açıklamada "Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla operasyon ile ilgili olarak adli işlemlere devam edilmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

Diyarbakır Lice Operasyonu'ndan bazı fotoğraflar

![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1567432/640xauto.jpg)
![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1567433/640xauto.jpg)