Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu: 21 Mart Kalıcı Barışa Vesile Olacak

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu “ İnşallah 21 Mart kalıcı barışa vesile olacak.” dedi.AK...

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu “ İnşallah 21 Mart kalıcı barışa vesile olacak.” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ve Balkan Anadolu Derneği öncülüğünde güneydoğuda sürdürülen barış süreci çalışmaları kapsamında Midyat’ta temaslarda buluna heyete eşlik eden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu gazetecilerin ‘İmralı notlarının sızdırılması’ ve ‘Nevruz’ sorularına yanıtlar verdi.

Belgelerin sızdırılması konusunun gereğinden çok abartıldığını belirten Milletvekili Ensarioğlu, “Bu süreç o kadar değerli bir süreçtir ki böyle bir belge sızdırılmasına kurban edilecek değil bu süreç. Bu süreç başladığından bu yana yaklaşık 3 ay geçti, 3 ay içinden ondan önceki ayları hesap edersek yüzün üzerinde ölüm önlenmiş oldu. Yani ne dağdaki gençlerden nede askerlerimiz ve polislerimizden şehit edilen olmadı. 3 aydır önceki ortalamalara vurduğunuz zaman 150-200 ölüm olması gerekirken, bugün ölümler olmamıştır. Bu 2 yüz kişinin ölmemiş olması hiç bir şey olmasa da başlı başına çok değerli ve kıymetlidir. Böyle bir belge sızdırmayla bu işlerden geri adım atacak değiliz. Sayın Başbakanın kararlılığı ortadadır. Her şeye rağmen bırakın belge sızdırmayı inadına biz bu süreci sürdüreceğiz. Sabotajlara rağmen, provokasyonlara rağmen bu süreç devam edecek.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İmralı görüşmeleri konusunda değerlendirmelerde bulunan Ensarioğlu, “ Kandil'den gelen cevaptan sonra olacak. Önümüzde 21 Mart gibi önemli bir günün arifesindeyiz. 21 Mart kalıcı barışa vesile olacak,. Biliyorsunuz nevruz barışı, kardeşliği güzelliği, birlikteliği temsil eden bir gündür böylesi bir günde çatışmasızlığın ilan edilecek olması umudu taşıyoruz. Ondan önce İmralı’ya giden Kandil’e giden mektupların cevabı gelir önümüzdeki hafta zannedersem heyet gider diye düşünüyorum. Ondan sonra da inşallah 21 Mart'ta çatışmasızlık ilan edilir, ondan sonra süreç sağlıklı işler ve var olan sorunlarımızı artık yasal zeminde, demokratik zeminde konuşarak tartışarak çözeceğiz. Silahla değil artık.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz