Diyarbakır Özel Bağlar Hastanesi Uzman Doktoru Odabaşı:"Rahim Ağzı, Meme Ve Yumurtalık Kanseri Olan Kadınlarındüzenli Kontrolden Geçmeleri Hayati Önem Taşıyor"

Diyarbakır Özel Bağlar Hastanesi uzman doktorlarından Turan Odabaşı, rahim ağzı, meme ve yumurtalık kanseri olan kadınların düzenli kontrolden geçmelerinin hayati

Diyarbakır Özel Bağlar Hastanesi uzman doktorlarından Turan Odabaşı, rahim ağzı, meme ve yumurtalık kanseri olan kadınların düzenli kontrolden geçmelerinin hayati önem taşıdığını söyledi.

Bağlar Belediyesi 5 Nisan Mahalle Evi ve Özel Bağlar Hastanesi tarafından meme kanseri, rahim ağzı ve yumurtalık kanseri konularında kadınlara eğitim semineri verildi.

Seminerde konuşan Dr. Odabaşı, meme kanserinde kadınların evde uygulayabilecekleri 3 önemli teşhis yöntemi olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Aynanın karşısına geçip bakacaksınız. Duş alındıktan sonra ellerinizle kontrol edeceksiniz. Üçüncüsü ise meme başından bir akıntı olup olmadığına dikkat edeceksiniz. Bunu her ay düzenli yaparsanız en tehlikeli kansere karşı bile ciddi bir önlem almış olacaksınız. Sağlık güvencesi olmayan ve hastaneye ulaşma imkanı olmayan hastalara da Diyarbakır Özel Bağlar Hastanesi erken tanı yöntemlerinden faydalanma şansı veriyor."

Reklam
Reklam

Seminerin sonunda kadınlar Odabaşı'na merak ettikleri konularda sorular yönelterek bilgi aldı. Öte yandan Özel Bağlar Hastanesi tarafından kadınlara verilen fişlerle günlük 15 kişiye meme, rahim ağzı ve yumurtalık kanseri taramasından geçirilecek.

Muhabir: Aziz Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: