Diyarbakır polisi 250 öğrenciye Antalya’da tatil yaptırdı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ‘Ülke senin keşfet’ projesi kapsamında 250 öğrenciye Antalya’nın Kumluca ilçesinde tatil yaptırdı....

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ‘Ülke senin keşfet’ projesi kapsamında 250 öğrenciye Antalya’nın Kumluca ilçesinde tatil yaptırdı. 6’şar günlük 3 dönem halinde bungalov ağaç evlerinde konaklayan öğrenciler, Antalya’nın tarihi ve turistik mekanlarını da gezme imkanı buldu. Diyarbakır Valiliğinin öncülük ettiği proje kapsamında bugüne yüzlerce öğrenci Antalya’da tatil yaptı.

Diyarbakır’da ortaöğretim kurumlarında, sınıfların en başarılı öğrencilerine tatil için öncelik veriliyor. ‘Farklılıklarımız zenginliğimizdir’ sloganıyla devam eden proje kapsamında bu yıl tatile giden öğrenciler Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ı ziyaret etti. Vali Toprak, öğrencilerin gezi değerlendirmesini dinledikten sonra onlara özellikle eğitim konusunda nasihatlerde bulundu. Vali Toprak, “Önemli olan insanlarımızı, değişik yörelerdeki insanlarla buluşturmak ve onları anlamaktır. Kendimizi anlatmak, bir arada bulunmak, farklılıkların ve güzelliğin insani olduğunu, davranış ve erdemlilik olduğunu ortaya koymaktır. Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi… Ne olursa olsun, hepsinde bir insani boyut vardır. Biz birbirimizi bilmediğimiz için ön yargılar oluşturuyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İnsanları birbirinden farklı kılan, başkası karşısında güçlü kılan şeyin bilgi, güzel ahlak ve insani değer olduğunu dile getiren Vali Toprak, bunların iyi bilinmesi halinde kaba kuvvetten, kargaşadan ve silahtan kendiliğinden uzak durulmuş olacağını vurguladı.
Vali Toprak şunları söyledi: “Ben inanıyorum ki, sizler dikkatli, düzenli, programlı bir çerçevede çalıştığınızda, anne ve babanızla ahenk içerisinde, birbirinize değer vererek, topluma ve büyüklerinize değer vererek, ama asla ve asla hiç kimsenin düşman olmadığından hareket ederek, iyi duygularla bakabilirsek, çok daha güzel günler bizleri bekliyor. Olmasa ne olur? O zaman sıkıntı çekmiş oluruz. Niye sıkıntı çekelim? Allah’ın verdiği ömrü niye kavga ile tamamlayalım? Eğer ki dünyada yaşıyorsak, vicdani değerlerimiz varsa, insan isek o zaman bizim görevimiz, çatışma ve şiddet ortamına girmek olmamalıdır. Biz kendimize özgün değerlerimizi ortaya koyarak, o insani gücü ve sevgiyi ortaya çıkarmamız lazım. Olayın özü budur. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Geleceğiniz güzel ve aydınlık olsun. Allah gözünüzden hiçbir zaman üzüntü gözyaşı akıtmasın, sevgi gözyaşı akıtsın. Hiç birimizin ailesine acı ve keder vermesin. Ama bunun için de hepimizin hep birlikte uğraşması gerekiyor. Bu güzellikleri başkalarıyla da paylaşalım, iyi niyetle aktaralım.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz