Diyarbakır Valiliği: PKK'dan kaçan askerin sağlık durumu iyi

Diyarbakır Valiliği, terör örgütü PKK tarafından 12 Ağustos günü kaçırılan piyade er Aykut Çelik'in örgütten...

Diyarbakır Valiliği, terör örgütü PKK tarafından 12 Ağustos günü kaçırılan piyade er Aykut Çelik'in örgütten kaçarak serbest kaldığını açıkladı. Çelik'in sağlık durumunun iyi olduğu, konuyla ilgili tahkikatın sürdüğü belirtildi.
Valilikten yapılan açıklama şöyle denildi: "Diyarbakır Muş il sınırında kara yolu üzerinde 12 Ağustos günü Muş Kaymakam Adayı Kenan Erenoğlu ile Mardin’de vatani görevini ifa etmekte olup Muş Bulanık’taki ailesine gitmek üzere seyahat eden Aykut Çelik isimli piyade er kaçırılmıştı. 19 Eylül günü öğle saatlerinde yoldan geçen bir şahsın telefonunu kullanarak 156 Alo Jandarma ihbar hattını arayan kişi, kendisinin terör örgütü PKK tarafından kaçırılmış olan asker olduğunu ve örgütten kaçtığını ihbar etmiştir. Söz konusu telefon çağrısının geldiği noktaya ivedilikle hareket edilmiş ve Kulp- Hazro ilçeleri arasında bulunan bir noktadan kaçırılan asker Aykut Çelik, sağ olarak teslim alınmıştır. İlk olarak Kulp ilçesine getirilen asker daha sonra İl Jandarma Komutanlığına sevk edilmiştir. Askerin ilk incelemede yapılan sağlık muayenesinde herhangi bir sağlık probleminin olmadığı anlaşılmış ve konuyla ilgili inceleme ve tahkikat devam etmektedir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz