Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak: "Surların, UNESCO Dünya Kültür Mirası Adaylığısürecinin En Iyi Şekilde Ilerlemesi Için Çalışmalarhızla Devam Ediyor"

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, tarihi Diyarbakır Surların UNESCO Kültür Mirası adaylığı sürecinin en iyi şekilde ilerlemesi için çalışmaların hızla devam

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, tarihi Diyarbakır Surların UNESCO Kültür Mirası adaylığı sürecinin en iyi şekilde ilerlemesi için çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi.

Vali Toprak yaptığı açıklamada, tarihinin birçok döneminde farklı uygarlıkların merkezi Diyarbakır'ın barındırdığı kültürel değerlerden ötürü büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek, kentin kültür ve turizm değerlerinin en iyi şekilde tanıtımının sağlanması için "2. Uluslararası Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı'na" katılacaklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Turizmi Derneği'nce Congresium ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda 20-23 Aralık 2012 tarihleri arasında yapılacak fuarda, Diyarbakır'ın kültür ve inanç turizmindeki potansiyelinin ön plana çıkarılacağını ifade eden Toprak, Türkiye'nin en büyük turizm zirvesi olarak kabul edilen açılışta "Diyarbakır'ın Kültür ve İnanç Turizmindeki Potansiyeli" ile ilgili bir sunum yapacağını belirtti.

Toprak, Diyarbakır'ın turizm alanındaki potansiyelini geliştirmek ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının sağlamasının, Diyarbakır adına büyük bir önem taşıdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hurriler'den başlayarak Osmanlılara kadar uzanan yoğun bir tarihi geçmişi olan Diyarbakır'da yaşayan medeniyetler, dönemlerine ait izlerle kenti ölümsüzleştirmişlerdir. Her uygarlık kendi kültürünü, öncekilerle kaynaştırıp, daha zengin hale getirerek, yeni kuşaklara adeta bir 'Açık Hava Müzesi' şeklinde sunmuştur. Kente egemen olmuş büyük uygarlıkların bıraktıkları izlere ve çok sayıda tarihi eserlere, kentin her yerinde rastlamak mümkündür. İç Kalesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Adayı Diyarbakır Surları, İslam Dininin 5. Harem-i Şerifi Ulu Camisi, Hz. Süleyman Camii ve 27 Sahabe Türbesi, farklı inançlara ait mabetleri, Eğil ilçesinde metfun Peygamber Kabirleri, Ergani'deki Hilar Mağaraları ve Çayönü, Bismil'deki Körtiktepe Arkeolojik Kazı Alanı ve Silvan Hassuni Mağaraları ile Diyarbakır, tüm zamanların ve günümüzün önemli bir 'İnanç ve Medeniyet' merkezi durumundadır."

Reklam
Reklam

-Türkiye'nin önemli turizm merkezi olacak

Diyarbakır'ın sahip olduğu turizm potansiyeline ve birbirinden farklı turizm aktivite çeşitliliğine rağmen bu yönüyle iyi bir şekilde tanınmadığını dile getiren Toprak, bu nedenle valilik olarak en iyi şekilde tanıtılmasına yönelik yapılan çalışmalara hız vereceklerini söyledi.

Toprak, bu nedenle Diyarbakır'ın fuar ve bu tür organizasyonlara katılımına büyük önem verdiklerini, yurtiçi ve yurtdışında turizm ve seyahat sektöründe önemli yer tutan fuarlara ve tanıtım etkinliklerine katılım çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Diyarbakır Valiliğimizin Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Projeleri kapsamında katkılarıyla 2012 yılında yoğun bir şekilde ağırlık kazanan restorasyon ve turizm altyapısı çalışmaları 2013 yılında önemli çıktılar sunacaktır. İç Kale'de yürütülen çalışmalar başta olmak üzere Suriçi bölgesinde yoğun bir şekilde yürütülen tüm çalışmalar ile Suriçi başta olmak üzere Diyarbakır, ülkemizin kendini koruyan önemli bir turizm merkezi olacaktır. Diyarbakır Surlarının UNESCO Dünya Kültür Mirası Adayı sürecinin en iyi şekilde ilerlemesi için çalışmalar hızla devam etmektedir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Özgür Ayaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: