Diyarbakır Valisi Toprak, Dökmetaş Mahallesini Ziyaret Etti

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Dökmetaş mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Dökmetaş mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Dökmetaş Mahalle Muhtarı Mustafa Aktaş ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Toprak, vatandaşlarla sohbet etti. Mahallede kurulu bulunan TEDAŞ 380 KV Trafo Merkezi şaft sahası nedeniyle yeni elektrik hattının evlerin üzerinden geçmesinden dolayı yüksek gerilime maruz kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, Vali Toprak'tan yardım talep ettiler.

DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Nihat Nurbaki'den mahalleden geçen yeni elektrik dağıtım hatları ve elektrik direkleri hakkında bilgi alan Toprak, yeni elektrik hatları hiçbir şekilde evlerin üzerinden geçilmemesi konusunda yetkililere talimat verdi.

Reklam
Reklam

Mahallenin Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde olduğuna dikkat çeken Vali Toprak, mahalle yerinin deplase mera kullanımı ile ilgili inceleme yapılması ve elektrik direklerinin irtifak hak bedelinin vatandaşlara bir sene içerisinde ödenmesi konusunda yetkililerle görüştü.

Trafo merkezine ilave güç artışı sağlandığı ve Karakaya Barajı'ndan ilave yük taşındığını ifade eden Toprak, mahalleden Kayapınar ilçesine çekilecek yeni hatla bu bölgedeki elektrik problemlerinin önemli ölçüde ortadan kalkacağını, bu nedenle bu hattı biran önce herhangi bir engel olmadan bitirmeye çalıştıklarını söyledi.

Vatandaşların, Aile Hekimliği binası ile İlköğretim Okulu'nun çevre düzenlemesi konusunda yardım istemesi üzerine Vali Toprak, konuyu inceleteceğine ve gerekenin en kısa sürede yapılacağını bildirdi. Vatandaşlar sıkıntıların giderilmesi için yapılan çalışmalar ve yakın ilgisinden dolayı Toprak'a teşekkür etti.

Muhabir: Nurten Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: