Diyarbakır Valisi Toprak: Terör örgütü halka zulmediyor

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, teröristlerin hırsızlık ve uyuşturucu gibi hastalıkları aşıladığını belirterek, halka zulmettiğini söyledi....

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, teröristlerin hırsızlık ve uyuşturucu gibi hastalıkları aşıladığını belirterek, halka zulmettiğini söyledi. Vali Toprak, dün Diyarbakır’a bağlı Kocaköy’de bulunan bir mermer ocağının yakılmasıyla ilgili, “Teröristler mermer ocağındaki makineleri ateşe vererek 150 kişinin ekmeğini elinden aldı. Bu lanetlenecek saldırıyla 150 vatandaşımızın daha işsiz kalmasına sebebiyet verdi.” dedi.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Nükleer Tıp Merkezi’nın açılışına katılan Vali Toprak, önemli açıklamalarda bulundu. Toprak, Kocaköy’deki mermer ocağının yakılmasıyla terör ve terörist unsurların gerçek yüzlerini bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Vali Toprak, “İnsanlara faydalı olmak için güya işler yapıyorlar. 150 işçi çalıştıran Di-Mer-San’a ait 2 kepçe, 2 kamyon 3 konteynır ve çadırları yaktılar. Sonuçta burayı çalıştıran adam diyor ki ben bu şartlarda burada devam edemem çünkü 150 kişinin çalıştığı ekmek teknesi araçlar yakıldı.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“ÖRGÜT İNSANIMIZA ZULMEDİYOR”
Mermer ocağında yapılan saldırıdan dolayı iş sahibinin mermer ocağını kapatma derecesine geldiğini belirten Toprak, millet için bir şeyler yapıldığını iddia edenlerin insanlara zulüm ettiğini kaydetti. İşverenlerin sıkıştırılıp para talebinde bulunulduğunu anlatan Toprak, şunları söyledi: “Orayı sıkıştırıp para talep ediyorlar, yine sıkıştırıp örgütsel faaliyetlere katılmalarına zorluyorlar. Bu güzel insanlara bu sevgili şehre eğer katkı sağlamak istiyorsak bu barışı hep birlikte ama bir şeyler üreterek, bir şeyler takviye ederek ortaya koymamız gerekiyor. Bu lanetlenecek saldırı 150 insanın daha işsiz kalmasına sebebiyet verdi. İnsanlara faydalı olmak için güya işler yapıyorlar. Asla değil, terör ve terörist unsurlar gerçek yüzlerini bir kez daha ortaya koymuşlardır.”

Vatandaşlar için devlet tarafından güzel şeylerin yapıldığına işaret eden Toprak, terörle şantiyelerin kapatılmasına sebebiyet vermenin bu millete yapılacak en büyük ihanet olduğunu vurguladı. Toprak, terörist faaliyetlerle birlikte örgütün uyuşturucu ve hırsızlık gibi toplumsal hastalıkların topluma aşılandığına dikkat çekti. Terörü lanetlediğini kaydeden Toprak, zararı gören vatandaşın bunları da anlaması gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Diyarbakır’da meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili olarak Toprak, özel güvenlik şirketi ve bankalar arasındaki bir konu olduğunu anlattı. Çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken Toprak, güvenlik görevlisi olarak çalışanının karıştığı bir olay olarak göründüğünü dile getirdi. Araştırmaların devam ettiğine dikkat çeken Toprak, yüzüne kimyasal madde atılan kadınla ilgili olarak da gereken tedbirlerin alındığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz