Diyarbakır Ve Bingöl'de Kış Operasyonu

Diyarbakır’da, terör örgütünün kış yapılanmasına yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. Kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı...

Diyarbakır’da, terör örgütünün kış yapılanmasına yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. Kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı dağlık bölgede yapılan operasyona, kış teçhizatı ile donatılan Jandarma ve Polis Özel Harekat timleri, geçici köy korucuları ile destek birliklerinden oluşan 13 tim katıldı.

Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesi ile Bingöl’ün Ulucalı köyü Çiftlik Mezrası ile Toprak Tepe bölgesinde terör örgütünün kış yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

Reklam
Reklam

Açıklamada, Bingöl ve Diyarbakır sınır bölgesinde; Bingöl Genç-Sağgöze bölgeleri ile Lice ilçesi kuzeyinde, 7’nci ve 8’inci Kolordu komutanlıkları planlamasında, Bingöl 49’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ve Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı’nca sevk ve idare edilen hava destekli bir operasyon icra edildiği vurgulandı. Açıklamada, “Operasyon 2 adet taarruz helikopteri, 2 adet Skorsky helikopteri, 13 adet kirpi tipi zırhlı araçla desteklenmiş, ayrı operasyon süresince insansız hava aracı ile havadan keşif ve gözetleme yapılmıştır. Operasyon, çetin kış şartlarına ve bölgede bulunan yaklaşık 2 metre kar kalınlığına rağmen kış teçhizatı ile donatılmış Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve geçici köy korucuları ile diğer destek birlikleri ve kuvvetlerden oluşan 13 özel tim kuvvetleri ile gerçekleştirilmiştir.” denildi.

Operasyonla bölücü terör örgütünün kırsal yapılanması ile milis ve işbirlikçilerine yönelik arazi çalışması ve takibat-kontrol gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, “Birlikler, herhangi bir zayiat vermeden görev noktalarına geri dönmüşlerdir.” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: