Diyarbakır ve Mardin'i kızıla boyadı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki birçok kentte kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, Diyarbakır ve Mardin'i toz bulutlu sardı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki birçok kentte kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, Diyarbakır ve Mardin'i toz bulutlu sardı.

Suriye üzerinden gelen toz bulutları, bugün öğleden sonra Diyarbakır ve Mardin'i etkisi altına aldı. Görüş mesafesinin 100 metreye kadar düştüğü kentte gökyüzü kızıla boyandı. Meteorolji Bölge Müdürlüğü, toz bulutlarının beklendiğini belirterek, korkulacak bir durumun olmadığını açıkladı. Kuvvetli güneyli rüzgarlarıyla gelen toz bulutlarının rüzgar ve yağmurla birlikte sona ereceğini belirten meteorolji yetkilileri, "Toz bulutları beklenen bir gelişmeydi. Sabahtan beri kuvvetli güneyli rüzgarları, akşama kadar devam edecek. Akşam saatlerinde de rüzgar ve yağmurla birlikte sona erecek" dedi.

Reklam
Reklam

YARIN KAR YAĞACAK, SONRASI KUVVETLİ SOĞUK VE BUZLANMA VAR

Diyarbakır'da bugün havanın yağmurlu geçeceğini belirten meteroloji yetkilileri, yağmurlu havanın yarın yerini kar yağışına bırakacağını ifade ederek, "Bugün Diyarbakır bölgesinde yağmur, kuzey bölgesinde kar şeklinde olacak. Yarın öğlen saatlerinde merkez dahil tüm sınır kesimlerimizde, kar yağışı devam edecek ve Çarşamba günü sona erecek. Kar yağışı sonrasında kuvvetli buzlanma olacak. Günün en yüksek sıcaklığı 1 derece olacak. Cuma sabah sıcaklık 10-11 dereceye düşecek. Çok ciddi bir soğuk hava geliyor. Vatandaşlarımızın buna göre hazırlıklı olması gerekiyor" diye konuştu.

Mardin'de ise görüş mesafesini yer yer 100 metreye kadar düşmesine neden olan toz bulutları nedeniyle, gündüz ortasında araç sürücülerinin farlarını yakmasına neden oldu. Vatandaşlar toz bulutu nedeniyle dışarıya astıkları çamaşırları içeriye almak zorunda kalırken, araçların üzeri de sarıya boyandı. Vatandaşların büyük bölümü yoğun toz nedeniyle dışarıya çıkmamayı tercih ederken, bazı sürücüler, üzeri çamurla kaplanan araçlarını oto yıkamacılara götürdü, bazıları da kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştı.

Reklam
Reklam

Mardin Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş de toz bulutları nedeniyle solunum yolları rahatsızlıkları bulunanların dışarı çıkmaması gerektiği uyarısında bulundu.

DHA

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: