Diyarbakır Ve Şanlıurfa'da Bölge Planı Hazırlanacak

Karacadağ Kalkınma Ajansı'nca bölge planı kapsamında Diyarbakır ve Şanlıurfa'da "Kentleşme, Yaşam Kalitesi ve Kentsel Dönüşüm Danışma Toplantısı" yapılacak.

Karacadağ Kalkınma Ajansı'nca bölge planı kapsamında Diyarbakır ve Şanlıurfa'da "Kentleşme, Yaşam Kalitesi ve Kentsel Dönüşüm Danışma Toplantısı" yapılacak.

Ajanstan yapılan açıklamada, Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın geleceğini belirleyecek 2014-2018 bölge planı için hazırlıklara başlandığı belirtildi.

Kurulduğu günden itibaren bölgesinin kalkınmasına katkı sağlayan ajansın, bölge planı kapsamında 13-14 Kasım tarihleri arasında Diyarbakır ve Şanlıurfa'da "Kentleşme, Yaşam Kalitesi ve Kentsel Dönüşüm Danışma Toplantısı" gerçekleştireceği ifade edilen açıklamada, toplantıya aralarında Kalkınma Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, bazı ilçe belediyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin bulunduğu kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılacağı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, bölgenin çarpık ve sağlıksız yapılaşmadan arındırılarak tarihi dokusunun ön plana çıkarılması amacıyla, 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi" hakkında kanun kapsamında, Bakanlar Kurulu kararı ile "riskli alan" ilan edilen Diyarbakır Sur İlçesi'ndeki değişim ve dönüşümün de ele alınacağı toplantı sonrası hazırlanacak raporun bölge planı için önemli bir çalışma olacağı belirtildi.

Toplantıların ikincisinin ise aynı başlık altında 14 Kasım'da Şanlıurfa'da gerçekleştirileceği bildirildi.

Öte yandan 20-21 Kasım'da hem Türkiye'nin hem de Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın en önemli sorunlarının başında gelen işsizlik, istihdam ve işgücü piyasası konularının tartışılacağı "İstihdam ve İşgücü Piyasası Danışma Toplantıları"nın düzenleneceği kaydedildi.

Muhabir: Meral Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: