Diyarbakır’da 23 Bin Aileye 2.5 Milyon Yardım

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Ramazan ayı nedeniyle valilik ve kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma...

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Ramazan ayı nedeniyle valilik ve kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sosyal yardımların devam ettiğini söyledi.

Vali Mustafa Toprak, devletin ihtiyaç sahibi ailelere yönelik pozitif ayrımcılığı sayesinde, SYDV’lerce 22 bin 781 aileye 2.5 milyon lira yardım yapıldığını kaydetti. Sıcak yemeğe ihtiyacı olan yaşlı, yoksul ve kimsesiz vatandaşlara ramazan süresince sıcak yemek yardımı yapıldığını belirten Vali Toprak, her yıl Ramazan ayında yardıma muhtaç ailelere nakdi yardımda bulunan SYDV’lerin bu yıl da ihtiyaç sahibi aileleri unutmadığını dile getirdi. Vali Toprak, SYDV'lerin ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi, gıda ve sıcak yemek yardımlarının sürdüğünü, bu kapsamda merkezde bin 250, Bağlar ilçesinde bin 163, Kayapınar'da bin 645, Yenişehir'de 3 bin, Bismil'de 3 bin 821, Çermik'de 700, Çınar'da bin 200, Çüngüş'te 337, Eğil'de 600, Ergani'de bin 35 ve Hazro'da 405 aileye nakdi yardım yapıldığını kaydetti. Sur ilçesinde 580, Silvan ilçesinde 3 bin 50 aileye ise gıda ve nakdi yardım yapıldığını söyleyen Vali Toprak, “Hani ilçesinde 500 aileye sıcak yemek ve gıda yardımı, Kocaköy ilçesinde 600, Kulp ilçesinde 400, Lice ilçesinde de 700 aileye gıda yardımı olmak üzere Diyarbakır'da SYDV aracılığıyla toplam 22 bin 781 aileye ulaşmış durumdayız. Diyarbakır'da yoksulluğun en yoğun yaşandığı bölgelerden olan Sur ilçesinde bin kişi için Kızılay Diyarbakır Şubesi Başkanlığı işbirliği ile ekmek, tatlı, et ve tavuk alımı yapılmaktadır. Ayrıca 141 aileye de düzenli olarak günlük 3 çeşit sıcak yemek veriyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Mustafa Toprak, SYDV'ler aracılığıyla Diyarbakır'da Ramazan ayı boyunca 150 bin ihtiyaç sahibi vatandaşa nakdi, gıda ve sıcak yemek yardımı yaptığını söyledi. Yapılan yardımların toplam maliyetinin yaklaşık 2.5 milyon lirayı bulduğunu kaydeden Vali Toprak, “Nakdi ve gıda yardımlarının yanı sıra, Yenişehir ilçesinde 90, Silvan ilçesinde 300, Ergani ilçesinde de 180 ailenin evlerine yaklaşık 2 bin kişilik sıcak yemek veriliyor. İftar vaktinde günde 6 bin vatandaşa sıcak yemek verilerek yardımlaşma, birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan'da yardıma muhtaç vatandaşların sofraları renkleniyor, yüzleri gülüyor” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: