Diyarbakır’da 3. Spor Konferansı Başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Yerel Gündem21 Spor Meclisi tarafından ‘Sporun olduğu yerde hayat vardır’ sloganıyla...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Yerel Gündem21 Spor Meclisi tarafından ‘Sporun olduğu yerde hayat vardır’ sloganıyla düzenlenen 3. Spor Konferansı başladı.

3. Spor Konferansı Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki Resepsiyon Salonu’nda başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Genel Sekreteri Metin Kılavuz, Türkiye’de ve dünyada sporun temel probleminin şu anda geldiği nokta olduğunu söyledi. Kılavuz, sporun tarihsel devinim içerisinde bireysel ve toplumsal olarak barışa hizmet ettiğini, kitleleri bu amaçla biraraya getirerek etkileşim sağladığını belirtti. Sporun dini, dili ırkı, etnik kökeni farklı toplulukları biraraya getiren ve evrensel barışa hizmet eden etkinlik olduğuna ilişkin tanımı benimsediklerini ifade eden Kılavuz, “Bizler açısından da bölge açısından bu tanım önemlidir. Çünkü Türkiye’de yaşadığımız sorunsallara barış, kardeşlik ve bütünleştirici dilin sporla daha iyi anlatılabileceğini ifade ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

“657 BİN GENÇ CİDDİ BİR POTANSİYEL”

Sorunların büyük olduğunu bildiklerini kaydeden Kılavuz, “Biraraya gelerek, birlikte tartışarak, çözüm üretileceğine inanıyoruz. Diyarbakır merkezde 8-18 yaş aralığında 657 bin genç var ve bu ciddi bir potansiyeldir. Elbette gençlerin sosyal, siyasal, kültürel ekonomik güç anlamında problemleri var, ama spor eliyle biz gençlere kendi özgüvenini kazandırabilmenin arayışındayız. Sporu tanımlarken sadece futbol olarak görmüyoruz. Bize göre spor kadın, gençlik, tarih demektir, kültür demektir. Bu bakış açısıyla konferansa devam edeceğiz” diye konuştu.

“ENGELLİ KADINLARIN BAŞARISINI İSPATLADIM”

Ardından yerelde atıcılık alanında gösterdiği performanstan dolayı Pervin Ayli’ye Spor İnsanı Ödülü verildi. Ödülünü Yerel Gündem 21 Spor Meclisi eş başkanı Hüseyin Kaya’nın elinden alan Ayli, bölgesel anlamda Diyarbakır’da kadın olmanın ve özellikle engelli olmanın çok zor olduğunu belirterek kendisinin sıyrılarak engelli kadınların da başarılı olduğunu ispatladığını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: