Diyarbakır’da 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK’lılarla polis arasında çıkan çatışmada 3 terörist etkisiz hale...

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK’lılarla polis arasında çıkan çatışmada 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, dün gece Hani ilçesinde bölücü terör örgütü PKK’lılarla polis arasında çatışma yaşandı. Söz konusu olayla ile ilgili ilçe genelinde yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde, olay ile ilişki ve irtibat içerisinde olabilecekleri değerlendirilen 11 şahsa ait ev ve iş yerlerinde arama yapıldı. Aramalar neticesinde 3 silah ve 1 av tüfeği ele geçirildi. Yaşanan çatışma sonrasında 3 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

Reklam
Reklam

"Terör örgütü PKK tarafından Hani ilçesinde yollara mayın döşendi. Termal kameralarda teröristlerin girdiği yerler tespit edilirken, aynı zamanda ilçeye teröristlerin girdiği ihbarı geldi. İlçede kırmızı alarma geçen emniyet güçleri, emniyet binası karşısında bulunan belediyeye ait bir binanın arka kısmına gizlenerek, saldırı pozisyonunda olan teröristlerin fark edilmesi üzerine çatışma çıktı. Gerçekleşen çatışma sonrasında 3 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirildi. Olaydan sonra ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Söz konusu olayla ile ilgili ilçe genelinde yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde olay ile ilişki ve irtibat içerisinde olabilecekleri değerlendirilen 11 şahsa ait ev ve iş yerlerinde arama yapıldı. Aramalar neticesinde 3 silah ve 1 av tüfeği ele geçirildi.

İlerleyen saatlerde Dicle ilçesi merkezinde teröristlerce zırhlı araçlara yönelik olarak tepe bir noktadan roketli saldırı gerçekleştirildi, ancak roket zırhlı araca isabet etmedi. Ardından uzun namlulu silahlarla teröristler tarafından ateş açıldı. Güvenlik birimleri anında karşılık verdi. Teröristler olay yerinden hızla kaçtı. İlçeye gelen teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: