Diyarbakır’da 30 Ağustos Kutlamaları

Diyarbakır’da 30 Ağustos Zafer Bayramı çelenk sunma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir yerine Personel...

Diyarbakır’da 30 Ağustos Zafer Bayramı çelenk sunma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir yerine Personel Daire Başkanı Fatih Sultan Mehmet Turşak katılırken, belediye personelleri ise tören alanında temizlik yaptı.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle saat 09.00’da Atatürk anıtına Vali Mustafa Toprak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Alaaddin Örsan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Personel Daire Başkanı Fatih Sultan Mehmet Turşak, kurum ve kuruluş amirleri katıldı. Çelenklerin sunulmasının ardından Vali Toprak makamında tebrikleri kabul etti. Tören öncesi geçit töreninin yapılacağı alanı Büyükşehir Belediyesi personeli temizlerken, Valilik önünde yapılan geçit törenine Büyükşehir belediyesinden kimse katılmadı. Tören alanında polis ve asker tarafından geniş güvenlik önlemi alınırken, tören Vali Mustafa Toprak ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Alaaddin Örsan’ın vatandaşları selamlamasıyle başladı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam ederken, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi tarafından folklor gösterisiyle devam etti. Törene vatandaş katılımının az olduğu gözlenirken, törende uçaksavar bataryaları ve tankların geçişi ile son buldu.

Reklam
Reklam

Tören bitiminde Vali Mustafa Toprak törene katılan çocuklarında bayramını kutlarken, askerler ise Diyarbakır sokaklarında “Her şey vatan için” sloganlarıyla uygun adımda yürüdüler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz