Diyarbakır’da 6 kaleşnikof silah ele geçirildi

Diyarbakır’da farklı olaylarda kullanılmak üzere getirildiği tahmin edilen 6 adet Rus yapımı AK-S serisinden Kalaşnikof...

Diyarbakır’da farklı olaylarda kullanılmak üzere getirildiği tahmin edilen 6 adet Rus yapımı AK-S serisinden Kalaşnikof marka silah ele geçirildi. Silahlar, terör olaylarında kullanılıp kullanılmadığının tespiti için balistik incelemeye alındı. Bir kişi tutuklandı.
Diyarbakır polisi Türkiye’nin sınır bölgelerinden yurda sokularak Diyarbakır’a getirilen 6 tane kaleşnikov marka piyade tüfeği ele geçirdi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri silah kaçakçılığı yaptıklarını belirlediği kişilere yönelik geniş çaplı bir operasyon başlattı. Toplu halde silah kaçakçılığı ve ticareti yaptıkları belirlenen kişilerin Türkiye’nin sınır illerinden yurda soktukları silahları Diyarbakır’a getirdikleri sırada operasyon için düğmeye basıldı. Silah kaçakçılarının silahları Diyarbakır’da satmak için de pazarlama hazırlığı yaptığı belirlendi.
Yapılan operasyonda durdurulan bir kamyonetin kasasında battaniyeye sarılı halde çuvallar içinde gizlenmiş 6 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silahlara ait 6 adet şarjör, 1 adet yarı otomatik av tüfeği, 8 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi. Operasyonda yakalanan iki kişi, Diyarbakır emniyetindeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerinden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz