Diyarbakır’da 60 ton kaçak akaryakıt gele geçirildi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Diyarbakır’a bağlı Bağlar ve Bismil ilçelerine bağlı köylerde gerçekleştirdiği operasyonlarda, 60...

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Diyarbakır’a bağlı Bağlar ve Bismil ilçelerine bağlı köylerde gerçekleştirdiği operasyonlarda, 60 ton kaçak akaryakıt ele geçirdi.
Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın 21-26 Ekim tarihlerinde Bağlar ve Bismil ilçelerinde hizmet veren iki akaryakıt istasyonuna düzenenlen operasyonları duyurdu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü personelinin de katılımıyla operasyon düzenlendiği belirtildi.
İki farklı köye operasyon düzenleyen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bismil’e bağlı Üçtepe köyünde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda operasyon düzenledi. Yapılan kontrolde, yer altına gizlenmiş tankın içerisinde 22 ton kaçak akaryakıt bulunduğu ifade edildi. Bağlar’a bağlı Yolboyu köyünde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda da 38 ton kaçak mazot ele geçirildiği kaydedildi.
Ele geçirilen toplam 60 ton akaryakıtın incelendiğini duyuran valilik, akaryakıtın ciddi zararlar verebileceğinin ortaya çıktığını bildirdi. Akaryakıt içerisinde yapılan ilk incelemelerde, fabrika atık yağı ve çeşitli kimyevi maddelerle standartların çok altında yakıt olduğunun ortaya çıktığı bildirildi. Araçlarda kullanıldığında, bu ürünün motor aksamında ciddi hasara yol açabileceğinin tespit edildiği vurgulandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz