Diyarbakır'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlaması

Diyarbakır'da bir grup kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında "Kadına Özgürlük İçin Adalet Nöbeti" düzenledi.

Diyarbakır'da bir grup kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında "Kadına Özgürlük İçin Adalet Nöbeti" düzenledi.

KESK üyesi bir grup kadının öncülüğünde, Dağkapı Meydanı'nda "Kadına Özgürlük İçin Adalet Nöbeti" etkinliği düzenledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hafize İpek, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kürt kadınları olarak 8 Mart'ı, Paris'te öldürülen 3 kadın arkadaşlarına adadıklarını belirterek, "Bizler özgür olmadan, asla toplumun özgürleşmesi düşünülemez. Çünkü özgürlüğe en çok kadınlar ihtiyaç duymaktadır. Kadının özgürleşmesi, toplumun özgürleşmesi demektir. Kadın mücadelesi bugün Türkiye'de demokratikleşme için en güçlü dinamiktir" dedi.

Reklam
Reklam

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt de konuşmasını Kürtçe olarak yaptı.

Etkinlikte daha sonra kurulan Serbest Kürsü'de kadınlar, çeşitli dillerde birer konuşma yaptı, müzikler çalındı.

Meydanda ayrıca, kadın alanında yürütülen çalışmalarla anılan bazı kadınların fotoğraflarından oluşan bir sergi izlenime sunuldu.

Bu arada farklı kültürleri simgelemek amacıyla kurulan platforma kadınlar fırçayla çeşitli figürler çizdi.

Öte yandan etkinlikte Paris'te öldürülen 3 kadının fotoğrafları da sergilendi.

Muhabir: Meral Özdemir-Cihan Eser

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: