Diyarbakır’da Afet Yönetimine Uygun Olmayan Yapıların Yıkımına Başlandı

Diyarbakır'da kentsel dönüşüm kapsamında afet yönetmeliğine uymayan ve deprem riski olan yapıların yıkılması için başlatılan...

Diyarbakır'da kentsel dönüşüm kapsamında afet yönetmeliğine uymayan ve deprem riski olan yapıların yıkılması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 15 Aralık 2012 tarihindeki son tebliğine göre, risk altındaki yapıların dönüşmesi kanunu kapsamında karara bağlandı.

Diyarbakır’da özel bir inşaat firması tarafından kentsel dönüşüm kapsamında afet yönetimine uygun olmayan yapıların yıkımına başlandı. Kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilen, afet riski taşıyan yapıların yıkım süreci ve uyulması gereken prosedürler hakkında bilgi veren müteahhit Mehmet Gamsız, “Riskli yapılar, kat maliklerinin lisanslı bir firmaya başvurmasıyla birlikte inceleniyor. Yapının riskli olduğu tespit edilirse bir rapor oluşturulup, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne onaylatılıyor. 15 günlük itiraz süresinin ardından ortak protokol kararıyla yapının yıkımı verilen süre içerisinde gerçekleştiriliyor” dedi.

Reklam
Reklam

Kat maliklerine yapılacak yardımlara da değinen Gamsız “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bu dönüşümü gerçekleştiren kat maliklerine kira ya da kredi yardımında bulunuyor” şeklinde konuştu.

Mehmet Gamsız, Diyarbakır’da afet yönetmeliğine uygun olarak gerçekleştirilen ilk kentsel dönüşüm çalışması olduğunu da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: