Diyarbakır'da Aşure Etkinliği

Sur Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenlendi.

Sur Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenlendi.

Ziya Gökalp Kadın Destek Merkezi'nde (KADEM) düzenlenen etkinliğe, Sur Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Örmek, Başkan Vekili Nakşi Sayar, Sur Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Genç, kursiyerleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkan Vekili Nakşi Sayar, burada yaptığı konuşmada, Hazreti Hüseyin'in hunharca katledildiğinin öteden beri bilindiğini, Hazreti Hüseyin ve 12 imamın, çok büyük acılar çektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Onları anmak adına her yıl Muharrem ayında 12 gün oruç tutulduğunu anımsatan Sayar, "Bu orucun önemi, bu türlü acıların bir daha yaşanmaması için gerekli olan insanlık değerlerini özümsemektir. Bizim temennimiz de bir daha bu tür acıların yaşanmamasıdır" dedi.

Konuşmaların ardından davetlilere aşure ikram edildi.

Muhabir: Nail Kadırhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz