Diyarbakır’da bir mağarada PKK’ya ait mühimmat bulundu

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, PKK'ya ait bir mağarada silah ve...

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, PKK'ya ait bir mağarada silah ve mühimmat ele geçirildi. Ele geçirilen mühimmat arasında çok sayıda roketatar, silah ve patlayıcı bulunduğu kaydedildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır'ın Kulp İlçe Jandarma Komutanlığı'nca Jandarma Özel Harekât, Asayiş Jandarma Komando ve İç Güvenlik Personeli ile karma timden oluşan kuvvetler arazi taraması yaparken Çukurca köyü Zümrüt Mahallesi kırsal alanında PKK'lı teröristlerin barındığı değerlendirilen bir mağara tespit etti. Mağarada yapılan aramada 1 adet RPG-7 roketatar, 3 adet RPG-7 roketatar anti tank mühimmatı, 3 adet RPG-7 roketatar sevk fişeği ve 2 adet kaleşnikof tüfek ele geçirildi. Ayrıca 43 fişek, 100 metre uzunluğunda patlayıcı düzeneğinde kullanmaya hazır elektrik kablosu, akü, çeşitli ebatlarda pil, patlama düzeneğinde kullanılan 20 santimetre boyunda saniyeli fitil, adi kapsül, dinamit lokumu olmak üzere çok sayıda silah, mühimmat ve malzeme bulundu.
RPG-7 roketatar mühimmatı, sevk fişeği, adi kapsül, saniyeli fitil ve dinamit lokumunun tuzaklama ihtimaline karşı uzman personelce kontrolünün yapıldığının belirtildiği açıklamada, kontrol sonucunda ilgili adli makamların talimatı ile gerekli tedbir alınarak mühimmatın imha edildiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca Çukurca Köyü Zümrüt Mahallesi kırsal alanında, giriş kısımları çalılıklarla ve büyük kaya kütleleriyle gizlenmiş PKK'lı teröristlere ait 2 sığınağın da imha edildiği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz