Diyarbakır'da çatışma

BİNGÖL (İHA) - Diyarbakır'ın Hani ve Lice ilçeleri kırsalında arama tarama operasyonu sürdüren güvenlik kuvvetleri ile bir grup PKK militanı arasında çatışma çıktı. Olayda, isimleri öğrenilemeyen 1 başçavuş ve 1 er şehit olurken, 1 terörist de ölü ele geçirildi.

Dün bölgede arama tarama operasyonu başlatan güvenlik kuvvetleri, Hani İlçesi kuzeybatı kırsalında sayıları henüz tespit edilemeyen bir grup PKK terör örgütü militanı ile karşılaştı. Güvenlik kuvvetlerinin 'teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık veren teröristler ile çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu. Gece boyunca devam eden çatışmada, içinde subayların da bulunduğu 6 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Çatışmada 1 terörist de ölü ele geçirildi.

Reklam
Reklam

OHAL Bölge Vali Vekili Tamer Ersoy, çatışmada şehit olan askerlerden birinin başçavuş, diğerinin de er olduğunu bildirdi. Kaçan terörislerin yakalanması için bölgede operasyonların devam edildiği bildirildi.

Bu arada, terörislerle sağlanan çatışmada vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan 6 asker de Diyarbakır'da çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Öte yandan, Diyarbakır'ın Lice İlçesi ile Bingöl'ün Genç İlçe sınırında başlatılan operasyonun sürdürüldüğü bildirildi.