Diyarbakır'da cenaze gerginliği

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'da teröristlerin defnedilmesinden sonra çıkan olaylar devam ediyor. Polise taş ve molotof kokteyli atan grup, çevredeki işyerlerinin camlarını kırarken, esnaflar kepenklerini kapatmak zorunda kaldı. Bir polis memurunun yaralandığı olaylarda, 14 gösterici gözaltına alındı.

Muş'ta güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 4 teröristin cenazesi Diyarbakır Şefik Efendi Camii'nde kalabalık bir grup tarafından sözde PKK bayrakları sarılarak, Yeniköy Mezarlığı'na götürüldü. Bölücü sloganlar ve sözde bayrakların açıldığı cenaze töreninden sonra grup dağılmayarak, polise taş ve molotof kokteyli atarak saldırdı.

Reklam
Reklam

Polisin tazyikli su ve gaz bombası kullanılarak dağıttığı grup, daha sonra ara sokaklardan Ofis Semti'ne gelerek tekrar birleşti. Burada çevredeki işyerleriyle sağlık ocağının camlarını kıran göstericiler, daha sonra Ekinciler Caddesi üzerindeki Emniyet Müdürlüğü'ne taşlı saldırıda bulundu. Polisin olay yerlerine gelmeleri üzerine ara sokaklara dağılan gruplar, ardından MHP İl Başkanlığı binasını taşladı. Şehir merkezinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, 14 gösterici gözaltına alındı.

Atılan taşlar nedeniyle bir polis memuru ve bazı gazeteciler yaralandı. Polis memuru Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.