Diyarbakır’da değerine paha biçilemez eserler ele geçirildi

Diyarbakır’de farklı medeniyetlere ait olduğu belirlenen ve müze tarafından ‘paha biçilemez’ raporu verilen çok sayıda...

Diyarbakır’de farklı medeniyetlere ait olduğu belirlenen ve müze tarafından ‘paha biçilemez’ raporu verilen çok sayıda tarihi eser ile binlerce paket kaçak sigara ele geçirildi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri düzenledikleri operasyonda Van’dan batı illerine götürülmek istenen Roma, Bizans, Osmanlı, Part ve Grek medeniyetlerine ait 23 tane paha biçilemez tarihi eseri, kaçak sigara kolileri arasında ele geçirdi.
Diyarbakır Mali Suçlar ekipleri; ‘Kültür ve Tabiat Varlıklarım Koruma Kanunu, 5607 Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve 5809 Elektronik Haberleşme Kanunu kapsamında yaptı çalışmada, tarihi eserler ile kaçak sigaraların Diyarbakır’a getirileceğini belirledi. Ekipler, tarihi eserlerin Şanlıurfa yolunda faaliyet gösteren bir kargonun aktarım merkezine getirildiğini öğrenerek, buraya operasyon düzenledi. Operasyonda kargo kolisi içinde küçük kutulara yerleştirilmiş vaziyette 23 tane tarihi eser bulundu. Ele geçirilen eserlerden 20 tanesine Diyarbakır Müze Müdürlüğü ‘paha biçilemez’ raporu verdi. Eserlerin Roma, Bizans, Osmanlı, Part ve Grek medeniyetlerine ait olduğunu rapor eden müze ayrıntılı bir rapor için çalışmasını sürdürüyor. Eserler arasında küp, metal(altın) vazolarının yanı sıra çok sayıda farklı yazı ve insan figürlerinin bulunduğu parçalar, sikkeler bulunuyor.

Reklam
Reklam

120 BİN PAKET SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri kaçak sigaraya yönelik başlattığı operasyonda ise 20 bin paket sigara ele geçirdi. Ekipler, sınır illerinden temin ettikleri gümrük kaçağı sigaraları araçlar ile Diyarbakır üzerinden batı illerine sevk etmeye ve piyasaya sürmeye çalışanlara yönelik çalışma yaptı. Operasyonlar kapsamında Dicle Üniversitesi Kampüsü'nde bir araç içerisinde yapılan aramada değişik markalarda toplam 61 bin 330 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
Dicle İlçe Emniyet Amirliği görevlilerince yapılan ortak çalışmalarda da bir araçta yapılan aramada 59 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ve kaçak eşya taşımacılığında kullanılan 1 adet araç bulundu.

CEP TELEFONU KAÇAKÇILARINA GÖZ AÇTIRILMADI
Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri ayrıca yurt dışından getirdikleri kaçak cep telefonlarına İMEİ numarası koplayarak satanlara yönelik bir operasyon yaptı. Ekipler, Diyarbakır merkezinde bazı iş yerlerinin gümrük kaçağı cep telefonu satışı yapan bazı işyerlerinde yapılan aramada değişik marka ve modellerde toplam 40 adet gümrük kaçağı veya elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cep telefonu ele geçirildi. Yakalanan 3 kişi ve işyeri sahipleri hakkında işlem yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz