Diyarbakır'da Dolandırıcılık Iddiası

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Et Balık Kurumu Diyarbakır Et Kombinası Müdürlüğü'ndeki bazı çalışanların vatandaşları dolandırdığını ileri sürdü.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Et Balık Kurumu Diyarbakır Et Kombinası Müdürlüğü'ndeki bazı çalışanların vatandaşları dolandırdığını ileri sürdü.

Öğüt, dolandırıldığını iddia eden bazı vatandaşlarla, Et Balık Kurumu Diyarbakır Et Kombinası Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır'da 67 kişiden yaklaşık 10,5 milyon lira toplandığını ve bu paraların kurumda kesilen hayvanların satılması sonrasında kar payı olarak dağıtılması vaadiyle vatandaşların dolandırıldığını iddia eden Öğüt, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"2-3 yıldan beri 67 vatandaşımızdan yaklaşık 10,5 milyon TL para toplanmış. Kendilerine dışarıdan getirilen ithal hayvanların karından vereceğiz demişler. Vatandaşlarımız bu konuyu bana şikayet ettiler. Araştırmam sonucunda Erzurum'a gittim ve Hayati Altıntaş isimli müdür yardımcısıyla görüştüm. Altıntaş, daha önce Diyarbakır Et Balık Kurumu'nda görev yapmış. Burada yolsuzluklar olduğunu, milleten para toplandığını, muhasebeye para gittiğini, muhasebeci, müdür ve sendika başkanının bir diyaloğunun olduğunu belirterek, milletin parasının geri verilmesini istemiştir. Altıntaş'ın konuyu bildirmesi üzerine gelen müfettişler Altıntaş'ı ortalığı karıştıran kişi olarak suçlu göstermiş ve kınama cezası vererek, Erzurum'a sürgün etmişler."

Öğüt, toplanan paraların Diyarbakır'daki bazı kişiler arasında paylaştırıldığını da savundu.

Mağdurlardan Atilla Kaymaz ise sendika başkanı olduğunu iddia ettiği Mehmet Kaymaz'ın akrabası olduğunu ve dolandırıldığını söyleyerek, "Akrabam olan Mehmet Kaymaz 'sizden alacağımız canlı hayvanları burada kestikten sonra etleri askeriyeye satacağız ve 45 gün sonra kar payı alacaksınız' diyerek bizi kandırdı" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Şaban Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: