Diyarbakır’da eğitim izdihamı: 35 bin öğrenci STS için sıraya girdi

Diyarbakır genelinde 4. 5. 6 ve 7. sınıflar arasında Sur-Anafen tarafından yapılan Seviye Tespit Sınavı...

Diyarbakır genelinde 4. 5. 6 ve 7. sınıflar arasında Sur-Anafen tarafından yapılan Seviye Tespit Sınavı (STS)’na 35 binin üzerinde öğrenci başvurdu. İzdiham sebebiyle sınav iki güne bölündü. Öğrencilerin bir kısmı bugün STS'ye girerken, geriye kalanlar yarın imtihana tabi tutulacak.

Sınav için öğrenciler sabahın erken saatlerinden itibaren dershane önüne gelmeye başladı. Sur-Fem Dershaneleri Genel Müdürü Süleyman Budak, 4. 5 .6. ve 7. sınıflara yönelik gerçekleştirdikleri sınavda geçen seneye göre rekor düzeyde bir katılımın yaşandığını söyledi. Şu ana kadar 35 bin öğrencinin kendilerine müracaat ettiğini dile getiren Budak, fiziki imkansızlık sebebiyle bir çok öğrenciyi sınava alamadıklarını vurguladı. Bunun Diyarbakırlı öğrencilerin eğitime göstertiği teveccühü ortaya koyduğuna dikkat çeken Budak, “Bu teveccühten çok memnunuz. Bir de Diyarbakır’ın bu yönden ön plana çıkmış olması bizi aşırı derecede memnun etti. Geçen sene yaptık 22 bin kişi sınava başvurmuştu. Bu yıl yüzde 50'nin üzerinde artış oldu.” dedi.

Reklam
Reklam

Sur-Fem Dershaneleri olarak eğitim alanında Diyarbakır’a kattıkları birçok şey bulunduğunu hatırlatan Budak, geçen sene aldıkları başarılara işaret etti. Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’nda 3 Türkiye birincisi çıkardıklarını anlatan Budak, diğer alanlarda da bu tür başarıları elde ettiklerini belirtti.

Diyarbakır’da gerçekleşen sınava kızını getiren veliler, çocuklardan daha fazla heyecan duydu. Çocuğun buradaki başarısının kendisini rahatlatacağını söyleyen öğrenci velilerinden Şeyhmus Çakan, “Sanki çocuğun yerine ben sınava giriyormuşum gibi oluyor. Bir yıl boyunca çocuğun nasıl bir eğitim aldığı bir anlamda burada görünecek. Çocuğun çalışmaları da ortaya çıkmış oluyor.” şeklinde konuştu.

Sınava katılan 35 bin öğrencinin birbiriyle yarıştığına vurgu yapan Çakan, bu sınavda çocuğun hangi derste eksiği bulunduğunun ortaya çıktığını dile getirdi.

6. sınıf öğrencisi kızını sınava getiren Mehmet Özbey, Diyarbakır genelinde yapılan bir sınavın yapılmasının önemli olduğunu belirtti. Bu sınav sonucunda öğrencilerin değerlendirmeden geçtiğini dikkat çeken Özbey, çocuklarının bölgedeki diğer çocuklarla yarıştığı bilgisini verdi. Bir diğer veli Nuri Sezgin ise 4. Sınıf öğrencisi oğlunu ve 6 sınıf öğrencisi kızını sınava getirdiğini belirtti. Devlette asgari ücretle çalışıyor olmasına rağmen çocuklarını okutmaya çalıştığını kaydeden Sezgin, şu şekilde sürdürdü:

Reklam
Reklam

“13 yıldır çalışıyor temizlik görevlisi olarak 3 çocuğum var en büyüğü kızım. Bugün de dinlenme günüm olmasına rağmen çocuklarımla birlikte sınava geldim. Çocukların eksiklerini asgari ücrete rağmen gidermeye çalışıyorum. Bu sınavın da onlar için faydalı olmasını temenni ediyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz