DİYARBAKIR (İHA) - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde burun ameliyatından sonra plastik cerrahiyle kulak bozuklularının tedavisinde artış görüldüğü bildirildi.
Diyarbakır Özel Veni Vidi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İbrahim Orak, konjenital (doğuştan) kulak anomalilerinin (bozukluk), aileler ve çocuklar için psikolojik sorunlar oluşturduğunu, çocuğun sosyal gelişimini olumsuz etkilediğini ve yalnızlığa sürüklediğini belirtti. Opr. Dr. İbrahim Orak, kulak anomalilerinin cerrahi müdahaleyle kolaylıkla düzeltildiğini ifade ederek, "Bu ameliyatta sorunlu kulağa kulak arkasından müdahale edildiği için herhangi bir cerrahi iz kalmıyor. Deforme kıkırdak ve deri, plastik cerrahi teknikleriyle normal kulak yapısına dönüştürülüyor. Yapılan ameliyatlardan bir gün sonra hastalarımız taburcu ediliyor" dedi.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yapılan burun ameliyatından sonra plastik cerrahiyle kulak bozuklularının tedavisinde büyük bir artış olduğunu söyleyen Orak, "Güneydoğu halkının plastik cerrahiye olan ilgisi artmıştır. Konjenital kulak anomalileri, aileler ve çocuklar için psikolojik sorunlar oluşturarak, çocuğun sosyal gelişimini olumsuz etkiler ve yalnızlığa sürükler. Bu kulak anomallikleri, cerrahi müdahaleyle kolaylıkla düzeltilebiliyor. Cerrahi müdahale sonrası hasta ve yakınları oldukça mutlu oluyor. Çocuk, okul ve sosyal yaşantısında yaşadığı olumsuzluklardan tamamen kurtuluyor ve kendisine olan güveni artıyor" diye konuştu.