Diyarbakır'da Et Fiyatlarında Düşüş

Diyarbakır'da et fiyatları son 1 ay içerisinde 30 liradan 15 ile 18 liraya düştü.Et fiyatlarının...

Diyarbakır'da et fiyatları son 1 ay içerisinde 30 liradan 15 ile 18 liraya düştü.

Et fiyatlarının düşmesi vatandaşları sevindirirken, esnaf ise bu duruma şaşırdığını belirtti. Diyarbakır'da et toptancılığı yapan Selami Güven, ülkemiz genelinde her şeye zam gelirken et fiyatlarının düşüşünün hayvancılık sektörünü etkileyeceğini söyledi. Güven, “Hayvancılar büyük masraflarla beslediği hayvanlarını piyasada bekledikleri fiyatın altına satmaya zorlandı. Hayvancılık piyasası zedelendi. Diyarbakır'da geçen aylarda kasaplarda kilogramı 30 lira olan et fiyatları şu an 15 ile 18 lira arasında satılıyor. Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte et fiyatlarının yükselmesini beklerken, düşüş hayvancılık sektörüne darbe vurdu" dedi.

Reklam
Reklam

Vatandaşlar ise fiyatların düşmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Yusuf Yaver isimli vatandaş, fiyatlar yüksek olduğunda evlerine et götüremediklerini, şimdi ise rahatladıklarını söyledi. Yaver, “Eskiden evimize et alamıyorduk. Fiyatların düşmesi bizleri sevindirdi” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: