Diyarbakır’da Gergin Açıklama

Diyarbakır’da olaylar devam ederken, cezaevi önünde grup toplantısını yapmak isteyen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş...

Diyarbakır’da olaylar devam ederken, cezaevi önünde grup toplantısını yapmak isteyen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve milletvekillerine polis izin vermedi.

Cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla “Hayatı Durdurun” çağrısı yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindekiler, cezaevi önünde grup toplantısı yapmak istedi. Sabahın erken saatlerinden itibaren devam eden olaylar ara sokaklarda da devam ederken, cezaevi önüne girişine izin verilmeyen BDP’liler ve kalabalık grup ara sokakta grup toplantısı yaptı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Başbakan açlık grevinde olanların yemek yediğini iddia ediyor, yalan bunlar. Biz söylüyoruz İmralı ile aracı olalım, Öcalan ile görüşelim, yaptığımız görüşmeyi sizinle konuşup tartışalım ama hükümet koster bozuk hava bozuk diyor. Bence bozuk olan koster değil sizin zihniyetinizdir. Biz burada ne polisin, ne askerin ne de gerillanın ölmemesi için uğraşıyoruz. Bize sizi sürerim diye o polis müdürünün de ölmemesi için uğraşıyoruz. Bu açlık grevleri ben inanıyorum bitecek ama sizin bu güçlü direnişiniz ile bitecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan açıklamanın ardından kalabalık grup, milletvekilleriyle birlikte BDP il binasına doğru yürüyüşe geçerken, polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: