Diyarbakır'da Hdp Mitinginde Patlama: 2 Ölü, 90 Yaralı (7)

BAŞSAVCI SOLMAZ: 2 ÖLÜ VAR Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, HDP mitinginde meydana gelen patlamada 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve

BAŞSAVCI SOLMAZ: 2 ÖLÜ VAR
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, HDP mitinginde meydana gelen patlamada 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve olayın aydınlatılmasına yönelik çalışmalara başladıklarını açıkladı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, patlamanın meydana geldiği bölgedeki delil toplama çalışmalarına bir başsavcı vekili ve bir savcının bizzat refakat ettiğini ve olayın çok yönlü olarak araştırıldığını söyledi. Patlamanın nedeninin tespit edilmesine ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirten Solmaz, konunun tam olarak aydınlatılmasından sonra kamuoyuna bir açıklama yapacaklarını ifade etti. Patlamada vatandaşların bir kısmının yaşanan izdihamdan dolayı yaralandığını söyleyen Solmaz, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve olası her ihtimalın titizlikle araştırılarak kamuoyunun bilgilendirileceğini ifade etti.
KAN MERKEZİ ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
Patlamanın ardından çok sayıda kişi yaralıların tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi, Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi, Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'nin yanı sıra bazı özel hastanelere giderek kan verdi. Hastanelere giden binlerce kişi kan vermek için kan merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kan toplanması için ise bir çok alanda çağrıların yapıldığı görüldü. Hastanelerin önünde partililerin bekleyişi devam ediyor.
HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'ninde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Aydoğan, burada tedavi gören 52 kişin hafif şekilde yaralandığını ve kısa bir süre içerisinde de taburcu edileceğini söyledi.
KENTTE PROTESTO EYLEMLERİ SÜRÜYOR
HDP'nin mitinginde yaşanan patlamanın ardından Diyarbakır'da kepenk kapatma, araçlarla korna çalma ve ışık kapatma gibi çeşitli eylemlerle protesto gösteriler gece boyunca devam etti.
DTK AÇIKLAMASI
Demokratik Toplum Kongresi

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz