Diyarbakır’da Huzur Operasyonu

Diyarbakır polisi tarafından şehir genelinde huzur operasyonu yapıldı. Operasyona katılan dedektör köpekler tarihi Diyarbakır Surları...

Diyarbakır polisi tarafından şehir genelinde huzur operasyonu yapıldı. Operasyona katılan dedektör köpekler tarihi Diyarbakır Surları diplerinde ‘zula’ diye tabir edilen bölgelerde esrar aradı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü şehrin huzur ve güvenini bozmaya yeltenenlere karşı ‘Huzur 21’ operasyonu düzenledi. Şehir giriş ve çıkışlarına kurulan arama noktalarıyla kontroller yapılırken, Bağlar, Yenişehir, Sur ve Kayapınar ilçesinde görevlendirilen ekipler ise mahalle aralarında genel bir arama yaptı. Dedektör köpek timleri ve özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda ‘torbacı’ diye tabir edilen sokaklarda esrar satıcılarının bulunduğu bölgeler didik didik arandı. Ekipler uygulama sırasında karşılaştıkları yaya ve araçlar üzerinde detaylı aramalar yaptı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri ile çok sayıda birimin destek verdiği uygulamaya katılan dedektör köpeklerin bulunduğu tim, tarihi Diyarbakır Surları dibinde esrar aradı. Yenişehir ilçesi Eski Hal semtinde bir araya gelen ekipler, verilen talimat üzerine gruplar halinde Turistik Caddesi, Alipınar, Şehitlik ve Ali Paşa bölgesine dağılarak zırhlı araçlar eşliğinde arama yaptı. Turistik Caddesi'ndeki tarihi surların dibinde şüpheli şahısların kimlik kontrolünü yapan ekipler, park ve banklarda oturan vatandaşlarla da sohbet etti.

Reklam
Reklam

JULY, MAX VE PİNK SURLARDA UYUŞTURUCU ARADI

Operasyona katılan dedektör köpekler July, Max ve Pink, Turistik Caddesi üzerinde bulunan tarihi Diyarbakır Surları dibinde uyuşturucu aradı. Köpeklerin aldığı koku üzerine belirlediği noktalarda ekipler tarafından detaylı aramalar gerçekleştirildi.

Diyarbakır’da 4 ayrı noktada gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren operasyonda şüpheli 167 kişinin üst araması yapılırken, trafik açısından yapılan incelemelerde ise 15 araçta görülen kusur nedeniyle sürücülere bin 200 lira para cezası kesildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: