Diyarbakır'da iş kurmak kredi

DİYARBAKIR (İHA) - Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYDV) Teşvik Fonu, 'Yerel Girişimciler Projesi' kapsamında kent merkezlerinde yaşayan ve sosyal güvenceden yoksun, iş kurmak isteyen vatandaşlara 5 bin, kırsalda yaşayıp iş kurmak isteyenlere ise 3 bin dolar kredi veriyor.

SYDV Teşvik Fonu tarafından tüm illerde uygulanacak Yerel Girişimciler Projesi kapsamında vatandaşlara, getirdikleri projeler karşılığında 5 bin dolar kredi verilecek. İş kurmak isteyip de sermayesi olmayan vatandaşlara, gerekli inceleme ve araştırmalardan sonra kredi verilecek.

Reklam
Reklam

Merkezde yaşayanlara 5 bin dolar, kırsaldaki girişimcilere ise 3 bin dolar kredi verileceğini ifade eden SYDV Müdürü Davut Yüce, "SYDV aracılığıyla, sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara iş kurmalarını sağlamak amacıyla il merkezinde kişi başına 5 bin, kırsal alanda ise 3 bin dolar iş kurma kredisi veriyoruz. Krediler 1 kişiye verilebildiği gibi, 4-5 kişinin biraraya geldiği gruplara da verilebiliyor. Bu bağlamda, bireysel projeler yanında ortak iş kurma projelerini de değerlendiriyoruz. Proje için müracaatlar devam ediyor. Kredinin, 2 yılının geri ödemesiz toplam 3 yılda eşit taksit ve sıfır faizle ödenecek olması uygulamayı daha cazip kılıyor. Vatandaşlarımızda aradığımız vasıflar, öncelikle iş yapabilecek kabiliyette olmaları ve herhangi bir sosyal güvencelerinin bulunmaması" diye konuştu.